We kregen gisteren een klein voorproefje op het leven na de royal wedding: William, Kate, Harry en Meghan verschenen samen bij een evenement voor hun gezamenlijke stichting.

Tot nog toe kregen we maar één keer eerder de kans om Meghan en Kate samen te bewonderen: tijdens de kerkdienst van de Windsors met kerst. Maar zo’n officiële bezigheid als die van woensdagmiddag was pas écht een kans om de dynamiek tussen de ‘Fab Four’ van het Britse koningshuis te bewonderen.


De vier jonge Windsors runnen samen The Royal Foundation, en maakten van de gelegenheid gebruik om hun plannen voor de komende jaren uit de doeken te doen. Heads Together (een campagne voor geestelijke gezondheid) en de Invictus Games (Harry’s toernooi voor verwondde veteranen) horen hier onder andere bij.


Dat Meghan er officieel pas na 19 mei bij hoort (als ze getrouwd is met Harry dus) leek niemand wat uit te maken: de Amerikaanse trok vol de aandacht. Maar ook haar warme blikken richting Kate gingen niet onopgemerkt. Schoonzussenpower!

Beeld: Getty Images

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP