De prinsesjes moesten hun moeder afgelopen week een paar dagen missen, koningin Máxima was in haar geliefde stad New York, waar zij veel mooie herinneringen aan heeft.

Ze kreeg er helaas wel te maken met bizar winterweer. 

Zware sneeuwstorm
Máxima was in Amerika vanwege haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties. Maar uitgerekend als ze in New York is, wordt de grootste stad van de Verenigde Staten (en de dichtstbevolkte, met ruim 9,5 miljoen inwoners) geteisterd door een zware sneeuwstorm. Haar bezoek aan Washington werd hierdoor een dag uitgesteld.

Bekijk ook: Video: prinsesjes Ariane en Alexia beeldig op de society bruiloft van het jaar

'Mama, niet weggaan alsjeblieft'
De koningin zet zich al jaren in voor de VN en reist hiervoor de hele wereld over. Ze wil graag met eigen ogen zien waarvoor ze zich inzet. Haar dochters zijn het daar niet altijd mee eens, zo is in onderstaande video te zien. "Mama, niet weggaan alsjeblieft", horen we een nog jonge prinses Amalia zeggen. Máxima zei later in een interview: "Ze begrijpen het wel, maar toch willen ze 'mammie' zo snel mogelijk terug."

En dat snappen we, met zo'n leuke moeder.

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in