De prinsesjes moesten hun moeder afgelopen week een paar dagen missen, koningin Máxima was in haar geliefde stad New York, waar zij veel mooie herinneringen aan heeft.

Ze kreeg er helaas wel te maken met bizar winterweer. 

Zware sneeuwstorm
Máxima was in Amerika vanwege haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties. Maar uitgerekend als ze in New York is, wordt de grootste stad van de Verenigde Staten (en de dichtstbevolkte, met ruim 9,5 miljoen inwoners) geteisterd door een zware sneeuwstorm. Haar bezoek aan Washington werd hierdoor een dag uitgesteld.

Bekijk ook: Video: prinsesjes Ariane en Alexia beeldig op de society bruiloft van het jaar

'Mama, niet weggaan alsjeblieft'
De koningin zet zich al jaren in voor de VN en reist hiervoor de hele wereld over. Ze wil graag met eigen ogen zien waarvoor ze zich inzet. Haar dochters zijn het daar niet altijd mee eens, zo is in onderstaande video te zien. "Mama, niet weggaan alsjeblieft", horen we een nog jonge prinses Amalia zeggen. Máxima zei later in een interview: "Ze begrijpen het wel, maar toch willen ze 'mammie' zo snel mogelijk terug."

En dat snappen we, met zo'n leuke moeder.

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Ben jij net als wij helemaal in de ban van Dutch design en de modekeuzes van Máxima? Dan is dit boek over designer Jan Taminiau echt iets voor jou.

Met het vijfde jubileum van koningsdag in de kijker, komen er heel wat boeken uit over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar het nieuwe boek over Jan Taminiau is misschien wel de mooiste van allemaal.

In het boek wordt aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse designer de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Klassiek, vrouwelijk, conceptueel en experimenteel: een Taminiau heeft het allemaal. En dat levert vanzelfsprekend prachtige plaatjes en verhalen op.

Jan Taminiau is vanaf dinsdag overal verkrijgbaar.

Beeld: Uitgeverij Waanders/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in