De prinsesjes moesten hun moeder afgelopen week een paar dagen missen, koningin Máxima was in haar geliefde stad New York, waar zij veel mooie herinneringen aan heeft.

Ze kreeg er helaas wel te maken met bizar winterweer. 

More content below the advertising

Zware sneeuwstorm
Máxima was in Amerika vanwege haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties. Maar uitgerekend als ze in New York is, wordt de grootste stad van de Verenigde Staten (en de dichtstbevolkte, met ruim 9,5 miljoen inwoners) geteisterd door een zware sneeuwstorm. Haar bezoek aan Washington werd hierdoor een dag uitgesteld.

Bekijk ook: Video: prinsesjes Ariane en Alexia beeldig op de society bruiloft van het jaar

'Mama, niet weggaan alsjeblieft'
De koningin zet zich al jaren in voor de VN en reist hiervoor de hele wereld over. Ze wil graag met eigen ogen zien waarvoor ze zich inzet. Haar dochters zijn het daar niet altijd mee eens, zo is in onderstaande video te zien. "Mama, niet weggaan alsjeblieft", horen we een nog jonge prinses Amalia zeggen. Máxima zei later in een interview: "Ze begrijpen het wel, maar toch willen ze 'mammie' zo snel mogelijk terug."

En dat snappen we, met zo'n leuke moeder.

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in