Koningin Máxima was op uitnodiging van president Macri en zijn first lady bij de G20 in haar geboorteland Argentinië. En daar werden de innige banden tussen de koningin en de first lady maar weer eens duidelijk.

In Argentinië zullen ze maar wat trots zijn, dat een van hun eigen landgenoten het geschopt heeft tot koningin van Nederland. President Mauricio Macri en zijn first lady Juliana zijn in elk geval groot fan. Zij verwelkomden Máxima ook vorige week met uitgestrekte armen.

Article continues after the ad

Het presidentieel paar kent de Oranjes ondertussen erg goed. Niet alleen kwamen ze in 2017 naar Nederland voor een officieel staatsbezoek (waar ook veel tijd was om onderling gezellig te doen zonder de camera's erbij), in 2016 zouden ze zelfs de feestdagen samen hebben gevierd. Toen waren beide stellen op vakantie in Patagonië, waar ze elkaar naar verluidt hebben opgezocht.

De stellen kennen elkaar sinds koningin Máxima de toen nieuwe president en first lady ontmoette op een economisch forum in Zwitserland in 2015. Er was direct een klik, en hun unieke werk schept natuurlijk ook een band. Als Máxima in Argentinië is (en dat is nog best regelmatig), staat er vaak ook een bezoekje aan Mauricio, Juliana en hun dochtertje Antonia op de planning.

Zien de stellen elkaar deze feestdagen weer? Dat houden ze lekker voor zichzelf. Maar wij zien deze vriendinnen wel samen voor een haardvuurtje zitten...

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in