Koningin Máxima was op uitnodiging van president Macri en zijn first lady bij de G20 in haar geboorteland Argentinië. En daar werden de innige banden tussen de koningin en de first lady maar weer eens duidelijk.

In Argentinië zullen ze maar wat trots zijn, dat een van hun eigen landgenoten het geschopt heeft tot koningin van Nederland. President Mauricio Macri en zijn first lady Juliana zijn in elk geval groot fan. Zij verwelkomden Máxima ook vorige week met uitgestrekte armen.

More content below the advertising

Het presidentieel paar kent de Oranjes ondertussen erg goed. Niet alleen kwamen ze in 2017 naar Nederland voor een officieel staatsbezoek (waar ook veel tijd was om onderling gezellig te doen zonder de camera's erbij), in 2016 zouden ze zelfs de feestdagen samen hebben gevierd. Toen waren beide stellen op vakantie in Patagonië, waar ze elkaar naar verluidt hebben opgezocht.

De stellen kennen elkaar sinds koningin Máxima de toen nieuwe president en first lady ontmoette op een economisch forum in Zwitserland in 2015. Er was direct een klik, en hun unieke werk schept natuurlijk ook een band. Als Máxima in Argentinië is (en dat is nog best regelmatig), staat er vaak ook een bezoekje aan Mauricio, Juliana en hun dochtertje Antonia op de planning.

Zien de stellen elkaar deze feestdagen weer? Dat houden ze lekker voor zichzelf. Maar wij zien deze vriendinnen wel samen voor een haardvuurtje zitten...

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Maandag melden niet alleen Willem-Alexander, Máxima en hun meiden zich in Lech, maar doen ook prins Constantijn en prinses Laurentien mee aan de jaarlijkse fotosessie. En dat belooft gezellig te worden.

De banden zijn namelijk nogal warm, tussen Willem-Alexander, zijn broer en hun vrouwen.

More content below the advertising

Laurentien en Máxima leerden elkaar goed kennen toen zij, allebei aan het begin van hun verkering met een prins, in Brussel woonden. "We kunnen voluit pret hebben over wat het is om tot deze familie toe te treden'', zei Laurentien jaren geleden al eens over haar relatie met Máxima. "En we kunnen steun bij elkaar vinden op heel verschillende gebieden, bijvoorbeeld hoe het is om een deel van je anonieme leven te moeten opgeven.''

Dat schepte een enorme band tussen de twee vrouwen, die ook goed zichtbaar werd toen prinses Alexia werd geboren. Alexia Juliana Marcela Laurentien heet zij voluit, vernoemd naar drie generaties bijzondere vrouwen, volgens haar ouders.

De broers en schoonzussen zullen er naar uitkijken om in Lech de familiebanden weer even gezellig aan te halen. Alle foto's van de winterse fotosessie vind je maandag natuurlijk per omgaande op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in