Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima’s ‘struikeljurk’

Het is bijna tijd voor Prinsjesdag 2018, dus blikken wij terug op de prachtige creaties die Máxima in haar vijf jaar als koningin droeg voor deze grote dag. Het is zeker weten een van onze all time favorites van Máxima op Prinsjesdag, de prachtige, handbeschilderde zijden Jan Taminiau die de koni...

Máxima’s ‘struikeljurk’

Het is bijna tijd voor Prinsjesdag 2018, dus blikken wij terug op de prachtige creaties die Máxima in haar vijf jaar als koningin droeg voor deze grote dag.

Het is zeker weten een van onze all time favorites van Máxima op Prinsjesdag, de prachtige, handbeschilderde zijden Jan Taminiau die de koningin droeg voor de derde dinsdag in september in 2015. Maar het was niet de handigste jurk.

Meermalen struikelde Máxima (onderwijl breed lachend) bijna onderweg naar de Ridderzaal. Dat was niet het enige opvallende aan de outfit van 2015: de koningin had geen hoed op! Op Prinsjesdag!

Gelukkig maakte de showstopper van de jurk dat ruimschoots goed. Die was geïnspireerd op de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch, en volledig versierd met kraaltjes en borduursels. Beeldschoon.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in