Kennen we die jurk niet ergens van?

Máxima’s Prinsjesdag ging over (grijze) rozen dankzij Natan. Een beproefd recept, blijkt nu.

De veelbesproken grijze creatie van het Belgische modehuis die Máxima op 19 september droeg, was fonkeltjenieuw. Maar mooi wel dat een variant op de jurk eerder al door twee koninginnen werd gedragen.

Mathilde van België was de eerste. Zij droeg een versie van Natans rozenjurk tijdens haar ontmoeting met Donald en Melania Trump op 24 mei. Haar jurk liet een ander deel van de print zien, maar de rozen zijn evengoed heel herkenbaar.

De andere koningin die Máxima voor ging was… Máxima zelf. Zij droeg een korte, lichtroze versie van haar Prinsjesdaglook in Rome, tijdens het staatsbezoek aan Italië op 20 juni. Eerlijk is eerlijk: het was ons niet opgevallen. Recycle geslaagd.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in