Onze Máxima sjeest vaak van hot naar her. Zo was ze afgelopen week in Moerkapelle voor een werkbezoek en die week ervoor bezocht ze de Big Apple.  En ja, dan moet je natuurlijk even goed nadenken over je outfit.

De koningin verrast ons keer op keer. Welke outfit is volgens jullie het mooist? 

More content below the advertising

1. Dutch design

Koningin Máxima was bij de presentatie van het Jaarbericht Staat van het MKB. En koos daar weer eens voor Dutch Design: Claes Iversen tekende voor het ontwerp van deze grijze japon met asymmetrische volants. 

Recyclen

De japon kan je bekend voorkomen, want de koningin droeg de outfit eerder tijdens het staatsbezoek van het Belgische koningspaar en het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar.

2. Big Apple

Vorige week vloog koningin Máxima weer naar New York voor de jaarvergadering van de VN. Daar verraste ze iedereen met haar looks. Het was een bijzondere modeweek. Zo droeg de koningin een heel spannende rok. Namelijk eentje met metalen ringetjes en leren veters. De rok was gemaakt door designer Jonathan Simkhai. 

3. Lipstick rood

Mooi rood is nooit lelijk bij Máxima. Zo bewees de koningin toen ze bij het ontbijt in New York aanschoof. Ze had een rode japon met bijzonder gevormde pailletten van Natan uit haar koninklijke trolley gehaald. Het stond werkelijk prachtig.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

Onze koningin heeft een koninklijke walk-in-closet waar we allemaal jaloers op zijn. Ze schijnt zo'n 800 outfits te hebben en daar komen elk jaar om en nabij 50 stuks bij. Veel outfits zien we vaker voorbijkomen. 

Je denkt dan dat het iets nieuws is, maar de koningin geeft dan net een andere twist aan de betreffende look.

More content below the advertising

Net iets korter

Zoals bijvoorbeeld de prachtige japon die Máxima afgelopen week droeg bij een bezoek aan Jordanië. Het gaat om een ingekorte versie van een japon van Giambattista Valli. 

Twee keer het blauwtje

Uiteraard was dat niet de enige keer, want ook de blauwe inauguratiejurk van Jan Taminiau uit 2013 wist ze op een slimme manier nog een keer te dragen. Een paar jaar later kwamen we deze japon namelijk weer bij een staatsbezoek aan Denemarken tegen, maar dan gedragen zonder de statige cape.

2013

2015

Iets aangepaste versie

De koningin heeft ons ook verrast tijdens het Bevrijdingsconcert in 2014. Daarin verscheen ze namelijk in een felgroene japon van haar schoonmoeder Beatrix. Alleen heeft ze deze wel wat laten aanpassen: zo zijn de accenten (zoals bij de hals en de mouwen) anders.

Bron: Modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De drie A's maken zich klaar voor hun wintersportvakantie in Lech. Wij blikken terug op hun eerste keer samen in Oostenrijk, in 2008.

Prinses Ariane (11) zoeft nu zo weg op de ski's, maar in 2008 was zij nog maar tien maanden oud - en daarmee de jongste Oranje op de kinderpiste van Lech. Een doorslaand succes was haar eerste sneeuwfotosessie niet (het prinsesje was verkouden en huilerig), maar wat pakten de foto's heerlijk uit!

More content below the advertising

Papa moest af en toe flink troosten

En ook zusje Alexia vond het niet altijd even lollig...

Maar de kroonprinses toonde zich een doorgewinterd voorbeeld.

In 2008 vierden de Oranjes in precies dezelfde samenstelling de voorjaarsvakantie als in 2019: met prins Constantijn en zijn gezin, en prinses Beatrix.

Maandag lees je op Nouveau.nl alles over de jaarlijkse fotosessie in Lech.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in