Onze koningin zier er bijna altijd uit om door een ringetje te halen. Hoe doet ze dat toch?! Niet alleen natuurlijk, daar helpen een klein legertje specialisten bij. Designers, visagisten, een kamenierster en hairstylisten bijvoorbeeld. Maar één ding dat bijna alle bekende royals wél nodig hebben, heeft Máxima niet nodig...

Favoriete Designers

Máxima draagt graag kleding van Nederlandse designers als Jan Taminiau, Claes Iversen en Mattijs van Bergen.

More content below the advertising

Maar het meest shopt ze bij het Brusselse modehuis Natan. Daarvan heeft ze een uitgebreid assortiment ‘dagkleding’: stijlvolle jurken voor overdag, zonder meteen over de top te gaan, zoals deze:

Hét stijlgeheim

Koning Máxima heeft met nadruk géén stylist. Ze houdt zelf graag de stylingtouwtjes in handen en dat doet ze met verve. Een paar keer per jaar komt ze samen met haar favoriete designers en wordt haar evenementenagenda voor de komende maanden doorgenomen.

Alle credits voor haar stijlvolle voorkomen, gaan dus naar de koningin zelf.

Máxima heeft wél een kamenierster/kleedster. Jolanda ten Brinke legt alles klaar, archiveert wat wanneer is gedragen en zorgt voor passende accessoires. Deze dame blijft liever uit de schijnwerpers, maar je ziet haar steevast in het voetspoor van de koningin.

Er is trouwens duidelijk verschil tussen Máxima’s reizen als beschermvrouw van microkredieten en de officiële staatsbezoeken.

Op de eerste gaat ze meer als zichzelf, met losse haren en dito kleding.

Bij grote events, komt de kapster ook nog even langs, zoals hier bij het paleis op de Dam. Martina Stanislavova en haar koffer zijn onlosmakelijk verbonden met de stijlvolle haardracht van Máxima.

Tijdens staatsbezoeken reist haar entourage mee: kamenierster Jolanda, hair artist Ilham Mestour en een visagiste. Het resultaat mag er zijn!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in