‘Máxima in zes maanden tien kilo afgevallen’

Argentinië
Argentinië

Terwijl koning Willem-Alexander de hertogin van Cambridge Kate Middleton ontving, was deze week onze Koningin Máxima in de hoofdstad van haar geboorteland Argentinië. Het  bezoek van Máxima Zorreguieta, zoals zij daar nog steeds wordt genoemd, aan haar geboortestad Buenos Aires was ondanks haar vrolijke kleren voor een serieus doel. Zij hield, als speciale gezant van de Verenigde Naties, een toespraak over plannen van de Argentijnse regering om betere toegang tot financiële diensten te ontwikkelen. Dit kan bijdragen aan de economische ontwikkelingen van de bevolking.

Argentinië
Argentinië

Het royale bezoek ging de Argentijnse bladen niet onopgemerkt. Glossy Caras maakte zelfs een 11 pagina rapportage over haar eerste officiële werkbezoek in Argentinië sinds zij van haar prinsessentitel is gewisseld naar koningin. Andere glossy’s deden het iets rustiger aan met de paginahoeveelheid. In alle bladen kwamen haar diverse kledingstijlen naar voren. Een armband met drie A’s, voor de drie dochters, werd in beeld gebracht, en bij modespecialisten is achterhaald dat de Louboutin schoenen 3.000,- dollar kostten en de opvallende groene jurk met luipaardprint van Givenchy 2.480 dollar.

Caras weet veel te vertellen over onze koningin. ‘Máxima gebruikte de ruimte die het protocol haar bood om heel elegant en modern voor de dag te komen. Ze groette de wachtende fotografen met de haar kenmerkende enorme glimlach, die haar tot een van de charismatische leden van de Europese koningshuizen heeft gemaakt.’ De volgende uitspraak vinden wij een vreemd gegeven, want blijkbaar had Caras een weegschaal mee naar de ontmoeting met Máxima. Het blad wist tenminste te melden dat Máxima dankzij een streng dieet de afgelopen zes maanden precies tien kilo is afgevallen. In de krant Clarín was daarover eerder al geschreven dat het haar er veel beter deed uitzien.

Of Máxima echt zoveel is afgevallen, 1 ding is zeker: ze zag er weer beeldig uit.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in