Willem-Alexander, Máxima en hun meiden zijn voor de herfstvakantie neergestreken in Argentinië, waar ze onder andere walvissen hebben gespot.

Het koningspaar was twee maanden geleden voor het laatst samen in Máxima’s geboorteland, toen voor de uitvaart van haar vader Jorge Zorreguieta. Dat de meiden nu herfstvakantie hebben én de koninklijke agenda een weekje leeg was, maakte het tot een ideaal moment om er even tussenuit te gaan met vrolijkere aanleiding.

Walvissen
De koninklijke familie is volgens diverse Argentijnse kranten aan de oostkust van het land, in Puetro Madryn. Daar is het uitstekend walvissen spotten, en dat is dan ook precies wat de drie prinsessen graag wilden, volgens insiders.

Logeren
Tijdens hun trip logeert het gezin volgens de krant Clarín op Rincón del Socorro, de ranch van Máxima’s goede vriendin en milieubeschermster Kristine McDivitt Tompkins.

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in