Het was een drukke week voor Koningin Máxima bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Het programma van de speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling stond bol van de vergaderingen en ontmoetingen.

Dinsdagavond kwam Máxima aan in Davos

Woensdagochtend begon de koningin haar dag met een overleg met het CEO Partnership for Inclusion.

More content below the advertising

Daarna nam ze deel aan een open paneldiscussie over Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Máxima  is hier gastvrouw van. 

Later die middag had ze ook nog een ontmoeting met Angela Merkel en Prins William.

Op de donderdag stond de ochtend van de koningin in het teken van de Board Meeting van de Financial and Monetary Systems Stewardship, waar ze sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Minister President Mark Rutte was hier ook aanwezig.

Máxima's agenda aankomende week: binnenlands programma

  • Dinsdag 29 januari is meteen een volle dag die start met een werkbezoek aan Afas Software in Leusden.
  • Daarna gaat de koningin spoorslags weer naar Den Haag voor de bijeenkomst Culturele Diversiteit in de top bij de SER.
  • Donderdag opent ze in Heerlen de tentoonstelling Basquiat - The Artist and His New York Scene in SCHUNCK museum.

Je leest er alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in