Koningin Máxima sjeest met haar koninklijke koffers vol designerkleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) de wereld over. Elke keer weet ze wat moois tevoorschijn te toveren. Vooral die met bloemenprint zijn onze favoriet.

Onze top drie ziet er als volgt uit.

Article continues after the ad

1. Lachen met Ivanka Trump

Koningin Máxima haalde voor een ontmoeting met de president van Mexico en zijn echtgenote een oude bekende uit de kast: haar prachtige witte Natan-jurk met rode bloemen.

De koningin droeg de jurk al een keer eerder, namelijk tijdens een bezoek aan de Women20 Summit van de G20 in Berlijn. Ja, ook onze koningin houdt van slim recyclen.

2. In een Taminiau

Zoals we allemaal weten is Máxima dol op Dutch design. Daarom draagt ze graag en vaak een mooie outfit van Nederlands bodem. Tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken droeg ze een lila avondjurk van Jan Taminiau.

De ontwerper liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

3. Happy hippiejurk

Onze koningin maakt weleens een uitstapje, daar bedoelen we mee dat ze ook soms voor een japon kiest de je niet zo snel verwacht. Tijdens het Koningsdagconcert koos ze - net als dat jaar ervoor (broekpak) - voor een 'hippiejurk'.

De jurk met bloemen is uit de prêt-à-porter collectie van Giambatista Valli.

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in