Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima voelt zich gesteund door alle reacties

Tijdens de fotosessie bij Villa Eikenhorst werd Máxima gevraagd hoe het nu met haar gaat, na het tragische overlijden van haar zusje Inés. De koningin zei enorm veel steun gehad te hebben aan alle warme woorden en reacties en hoopt dat thema's als depressie nog beter bespreekbaar worden. "Het is ...

Máxima voelt zich gesteund door alle reacties

Tijdens de fotosessie bij Villa Eikenhorst werd Máxima gevraagd hoe het nu met haar gaat, na het tragische overlijden van haar zusje Inés. De koningin zei enorm veel steun gehad te hebben aan alle warme woorden en reacties en hoopt dat thema's als depressie nog beter bespreekbaar worden.

"Het is moeilijk en het neemt tijd", aldus de koningin over de verwerking van het verlies. "Maar ja, het leven gaat door en wij hebben prachtige dingen om naar uit te kijken en de kinderen doen het fantastisch. Daar moeten we ons op concentreren. Maar ja, moeilijk is het."

Dierbaar en steunend

Ze heeft "absoluut" veel steun gehad aan de vele brieven die ze heeft ontvangen. "Alle reacties waren zo dierbaar en zo steunend. Het heeft echt geholpen", aldus de koningin. "Vanaf het eerste moment, zelfs bij de dood van mijn vader, heb ik zoveel warme woorden gekregen en zoveel sympathie en steun."

De verklaring die Máxima vorige maand gaf bij haar bezoek aan Groningen, waarin ze aangaf dat haar "kleine, lieve, begaafde zusje Inés ziek was, zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen", bracht een stroom reacties en brieven op gang. 

"Met verhalen van mensen die iets soortgelijks hebben gehad of familieleden hebben met depressies of andere ziekten. Ze voelen dat het meer bespreekbaar is geworden. Dat maakt me ergens blij dat het toch wel iemand heeft geholpen en dat we elkaar kunnen steunen in zo'n moeilijk moment."

Puppy's helpen prinsesjes

Haar dochters hadden veel baat gehad bij de geboorte eind juni van de zeven puppies van labrador Nala. Die hebben voor afleiding gezorgd. De prinsessen keken uit naar de komst van de hondjes en hebben ze de afgelopen weken geknuffeld en gekoesterd.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in