Het was alweer vroeg dag voor Koningin Máxima. Deze ochtend schoof ze aan in Utrecht voor  de conferentie The Future of Sustainable Trade ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel.

Koningin Máxima ging woensdagmorgen na een rustperiode van twaalf dagen weer aan het werk. "Het gaat goed met mij en ik ben blij dat het zonnetje schijnt", aldus de koningin bij aankomst bij het congrescentrum van miniatuurstad Madurodam in Den Haag.

More content below the advertising

Vandaag stond meteen alweer het volgende event op het programma. Dan kun je een kopje koffie goed gebruiken!

Koningin Máxima droeg één van onze favoriete outfits. Het rode broekpak van Valentino zit haar als gegoten!

In haar keynote speech benadrukte ze nogmaals het belang van toegang tot financiële diensten. 

Máxima woonde de conferentie, waarmee het Initiatief voor Duurzame Handel (IDH) zijn tienjarig bestaan viert, bij in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Sinds 2009 heeft de koningin deze functie en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen.

Niet alleen Máxima sprak tijdens The Future Of Sustainable Trade, ook minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking sprak de aanwezigen toe. 

Het prachtige rode pak van Valentino droeg ze ook al eerder bij een event in New York.

Na de speech nam ze nog even de tijd om wat bloemen en beterschapswensen in ontvangst te nemen. Zo te zien, gaat het weer helemaal goed met de koningin!

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in