Het was alweer vroeg dag voor Koningin Máxima. Deze ochtend schoof ze aan in Utrecht voor  de conferentie The Future of Sustainable Trade ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel.

Koningin Máxima ging woensdagmorgen na een rustperiode van twaalf dagen weer aan het werk. "Het gaat goed met mij en ik ben blij dat het zonnetje schijnt", aldus de koningin bij aankomst bij het congrescentrum van miniatuurstad Madurodam in Den Haag.

Article continues after the ad

Vandaag stond meteen alweer het volgende event op het programma. Dan kun je een kopje koffie goed gebruiken!

Koningin Máxima droeg één van onze favoriete outfits. Het rode broekpak van Valentino zit haar als gegoten!

In haar keynote speech benadrukte ze nogmaals het belang van toegang tot financiële diensten. 

Máxima woonde de conferentie, waarmee het Initiatief voor Duurzame Handel (IDH) zijn tienjarig bestaan viert, bij in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Sinds 2009 heeft de koningin deze functie en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen.

Niet alleen Máxima sprak tijdens The Future Of Sustainable Trade, ook minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking sprak de aanwezigen toe. 

Het prachtige rode pak van Valentino droeg ze ook al eerder bij een event in New York.

Na de speech nam ze nog even de tijd om wat bloemen en beterschapswensen in ontvangst te nemen. Zo te zien, gaat het weer helemaal goed met de koningin!

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in