Het was even aanpoten in het Zwitserse Davos, toen er aan de vooravond van het World Economic Forum 40 centimeter sneeuw viel. Kon iedereen wel komen? Máxima in elk geval wel.

Zij is nog tot donderdag in Davos in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. En sprak gisteren (dinsdag) met premier Narendra Modi van India.

No Trump please
Die kwam vorige deze week wereldwijd in het nieuws toen een insider in het Witte Huis aan de Washington Post verklapte dat Donald Trump het accent van de premier vaak nadoet. Trump was, het mag niet verrassen, niet welkom op het WEF.

Sneeuwtaferelen
Máxima was dat natuurlijk wél. Zij is een van de vele royals die het forum deze week aandoet. Ook koning Filip en koningin Mathilde van België, koning Felipe van Spanje en koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië worden nog verwacht. Als ze door de sneeuw naar Zwitserland kunnen komen dan. Strooien, daar doen ze (uit milieuoverwegingen) namelijk niet aan aldaar.Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP