Een ingelaste meeting met Ivanka Trump, een presentatie en heel veel hoogwaardigheidsbekleders. Koningin Máxima heeft er weer een volle dag opzitten in New York.

De koningin stond woensdag als spreker aangemeld bij het Goalkeepers Event van de World Progress Summit van de VN, maar had eerst nog een andere, ingelaste taak. Ze ging op verzoek van de presidentsdochter in gesprek met Ivanka Trump over het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en de economische ontwikkeling van vrouwen.

Article continues after the ad

Bekijks
Daarna waren alle ogen op Máxima gericht tijdens haar uiteenzetting over de rol van technologie in het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Barack Obama en Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai mogen dan ook aanwezig zijn geweest bij de VN, volgens de Amerikaanse pers trok Máxima al met al het meeste bekijks.In de rij voor Máxima
In de middag ging Máxima naar het Global Business Forum van Bloomberg, waar ze als eregastvrouw deelnam aan een paneldiscussie met directeuren van grote internationale bedrijven.

Ze stonden in New York in de rij voor een paar minuten met Máxima, zo blijkt wel. Zo voerde onze koningin gesprekken met verschillende regeringsvertegenwoordigers, en ging ze zitten met VN secretaris-generaal Gutteres.

Terug naar Nederland
Vandaag breekt Máxima’s laatste dag op Manhattan aan, dan staan er nog overleggen gepland met verschillende adviesgroepen over financiering. Vrijdag wordt ze weer in Nederland verwacht.

Meer weten over Máxima’s prachtige rode outfit? Houd dan vandaag Nouveau.nl in de gaten.

 

 

Beeld: ANP, Getty Images, Hollandse Hoogte