Een ingelaste meeting met Ivanka Trump, een presentatie en heel veel hoogwaardigheidsbekleders. Koningin Máxima heeft er weer een volle dag opzitten in New York.

De koningin stond woensdag als spreker aangemeld bij het Goalkeepers Event van de World Progress Summit van de VN, maar had eerst nog een andere, ingelaste taak. Ze ging op verzoek van de presidentsdochter in gesprek met Ivanka Trump over het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en de economische ontwikkeling van vrouwen.

Bekijks
Daarna waren alle ogen op Máxima gericht tijdens haar uiteenzetting over de rol van technologie in het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Barack Obama en Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai mogen dan ook aanwezig zijn geweest bij de VN, volgens de Amerikaanse pers trok Máxima al met al het meeste bekijks.In de rij voor Máxima
In de middag ging Máxima naar het Global Business Forum van Bloomberg, waar ze als eregastvrouw deelnam aan een paneldiscussie met directeuren van grote internationale bedrijven.

Ze stonden in New York in de rij voor een paar minuten met Máxima, zo blijkt wel. Zo voerde onze koningin gesprekken met verschillende regeringsvertegenwoordigers, en ging ze zitten met VN secretaris-generaal Gutteres.

Terug naar Nederland
Vandaag breekt Máxima’s laatste dag op Manhattan aan, dan staan er nog overleggen gepland met verschillende adviesgroepen over financiering. Vrijdag wordt ze weer in Nederland verwacht.

Meer weten over Máxima’s prachtige rode outfit? Houd dan vandaag Nouveau.nl in de gaten.

 

 

Beeld: ANP, Getty Images, Hollandse Hoogte

Liefhebbers van het Monegaskische koningshuis kunnen binnenkort een koninklijke single kopen: die van prins Alberts dochter Jazmin (26).

De blondine heeft al veel langer muzikale ambities, maar brengt binnenkort dan toch echt haar allereerste single uit, kondigde ze aan op Instagram.

 

We are FEARLESS! . . . . I am happy to announce that the release of my first single is coming soon!! I recently gave a special surprise pre release performance for the #rallyeaichadesgazelles 2018 Gala in Essouira, Morocco to celebrate the 28th participation of the Gazelle Rallye in the Sahara desert. I was fortunate enough to participate in the rallye as a driver for team 504 representing the first official year for the electric gazelle class . It was an honor to compete amongst and perform for such incredible fearless women, I am so proud to call myself a Gazelle and be apart of an event filled with such inspiring, courageous and special souls. Forever grateful. Special thanks to @lyladumont @lyladumont.by.labourjoisie @labourjoisie for my stunning gala dress 🎤🖤 #gazelleforlife #gazelles #fearless #single #music #singer #performer #jazmingracegrimaldi #musicmonday #mondaymotivation #instagood #instamusic #shine #futureisfemale #women #womenempowerment #artist #upcoming #breakout #song #songwriter #dreams #goals #reachforthestars #goforit #noregrets #loveyourtruth #passion

Een bericht gedeeld door JazminGraceGrimaldi (@jazmingrimaldi) op

Jazmin is sinds een tijdje verliefd op een muzikant (een neefje van John Mellencamp) en die zou haar het zelfvertrouwen hebben gegeven om er nu echt voor te gaan.

Wat ze in Monaco precies vinden van Jazmins carrière is niet bekend, maar reken maar dat papa Albert trots is. Een voorproefje op Jazmins gouden keeltje hoor je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Britse koningin Elizabeth heeft haar laatste corgi laten inslapen. De bijna vijftienjarige Willow was volgens de Daily Mail ziek en Elizabeth wilde niet dat de hond zou lijden.

Door de dood van Willow komt er een einde aan een tijdperk van corgi's aan het Britse hof.

Elizabeth heeft er gedurende haar koningschap tientallen gehad, maar maakte in 2015 bekend dat er geen nieuwe meer zouden komen omdat ze bang was dat ze er over zou struikelen en dan maanden zou zijn uitgeschakeld door ernstig letsel.

Elizabeth heeft nu nog twee dorgi's (kruising tussen een Corgi en een dachshund) Candy en Vulcan. De twee viervoeters zijn allebei op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is.

Willow was samen met Holly, de corgi die in het najaar van 2016 stierf, een van de hoofdrolspelers in de James Bond-sketch die speciaal voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gemaakt.

Daarin was te zien hoe de viervoeters vrolijk door het paleis tippelden terwijl acteur Daniel Craig als Bond de koningin ophaalde per helikopter.

Het Britse hof wil niet op het nieuws reageren omdat het een privékwestie is, maar insiders vertellen de Daily Mail dat koningin Elizabeth diep bedroefd is vanwege het verlies van Willow.