Een ingelaste meeting met Ivanka Trump, een presentatie en heel veel hoogwaardigheidsbekleders. Koningin Máxima heeft er weer een volle dag opzitten in New York.

De koningin stond woensdag als spreker aangemeld bij het Goalkeepers Event van de World Progress Summit van de VN, maar had eerst nog een andere, ingelaste taak. Ze ging op verzoek van de presidentsdochter in gesprek met Ivanka Trump over het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en de economische ontwikkeling van vrouwen.

Bekijks
Daarna waren alle ogen op Máxima gericht tijdens haar uiteenzetting over de rol van technologie in het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Barack Obama en Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai mogen dan ook aanwezig zijn geweest bij de VN, volgens de Amerikaanse pers trok Máxima al met al het meeste bekijks.

In de rij voor Máxima
In de middag ging Máxima naar het Global Business Forum van Bloomberg, waar ze als eregastvrouw deelnam aan een paneldiscussie met directeuren van grote internationale bedrijven.

Ze stonden in New York in de rij voor een paar minuten met Máxima, zo blijkt wel. Zo voerde onze koningin gesprekken met verschillende regeringsvertegenwoordigers, en ging ze zitten met VN secretaris-generaal Gutteres.

Terug naar Nederland
Vandaag breekt Máxima’s laatste dag op Manhattan aan, dan staan er nog overleggen gepland met verschillende adviesgroepen over financiering. Vrijdag wordt ze weer in Nederland verwacht.

Meer weten over Máxima’s prachtige rode outfit? Houd dan vandaag Nouveau.nl in de gaten.

 

 

Beeld: ANP, Getty Images, Hollandse Hoogte

Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

En de koningin draagt... Italiaans design! Máxima straalt in de Ridderzaal in pastel.

De koning en koningin kwamen vanmiddag rond 13.00 uur in de Glazen Koets aan bij de Ridderzaal voor de Troonrede. En daar waren zoals elk jaar alle ogen gericht op de prachtige Máxima en haar modekeuzes. Zou ze net als vorig jaar voor een sobere kleur gaan? Of juist knallend aan het het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal willen beginnen?

Het bleek eigenlijk allebei een beetje waar te zijn, want de koningin straalde in een geweldige japon van mousseline, in meerdere pasteltinten en jawel: met opvallende mouwen. Niet knal, maar ook zeker niet sober dus.

Geen Natan of Jan Taminiau, en zelfs geen Claes Iversen - Máxima laat zich zoals altijd niet zo gemakkelijk voorspellen. Josine Droogendijk van modekoninginmaxima.nl had de primeur: het gaat om een creatie van de Italiaanse designer Luisa Beccaria. Een pláátje. En wat een prachtige derde dinsdag van september is het ook!

Wat de boel nóg leuker maakte: het feit dat mama Zorreguita en Máxima's broer Juan aanwezig zijn op Prinsjesdag, mama zelfs in een Prada-jurk van haar dochter. De Zorreguita's hebben een zwaar jaar achter de rug met het verlies van Máxima's vader Jorge en zus Inés, en lijken vastberaden elkaar als gezin te steunen.

Meer van Máxima op Prinsjesdag zien? Check vanmiddag Nouveau.nl voor de beroemde balkonscène.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in