Start spreading the news… onze koningin is de komende dagen in New York op bezoek bij de Verenigde Naties. En begon de trip met een diner mét bekenden.

Máxima vloog dinsdag na de balkonscène van Prinsjesdag snel door naar New York om diezelfde avond nog (in Nederland was het al diep in de nacht) aan te schuiven bij het Global Goals Awards Dinner in het Lincoln Center.

Prijsuitreiking
Tijdens dit diner, georganiseerd door de Bill & Melinda Gates Foundation, werden prijzen uitgereikt aan individuen en groepen mensen die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelen. Koningin Máxima (nog steeds in grijs, dé kleur van haar Prinsjesdag) zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten.


Schoonzus
Ze was overigens niet de enige royal die aanschoof bij het diner met prijsuitreiking: prinses Mary van Denemarken was ook aanwezig, en ook schoonzus Mabel schoof aan. Zij sprak (als voorzitter van de organisatie Girls Not Brides - bij de VN over de vooruitgang van de situatie rondom kinderhuwelijken.


Morgen meer...
Woensdag en donderdag heeft Máxima ook nog een vol programma in New York. De komende dagen praten we je (onder het genot van de nieuwste foto’s) elke ochtend bij over haar reis.

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in