Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima spreekt over zus Inés

Koningin Máxima ging vandaag onverwacht op werkbezoek bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. En sprak daar geëmotioneerd over het verlies van haar jongere zusje Inés. Koningin Máxima gaf in Groningen een korte verklaring aan de pers, waarvan hieronder de video te zien is. "Vandaag ben ik...

Máxima spreekt over zus Inés

Koningin Máxima ging vandaag onverwacht op werkbezoek bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. En sprak daar geëmotioneerd over het verlies van haar jongere zusje Inés.

Koningin Máxima gaf in Groningen een korte verklaring aan de pers, waarvan hieronder de video te zien is. "Vandaag ben ik weer aan het werk na een moeilijke tijd", sprak ze.

"Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan het protonentherapiecentrum in Groningen heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing."

"Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.

Dank

En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank, dank."

Het werkbezoek van de koningin stond niet op de koninklijke agenda. Daar stond pas donderdag voor het eerst weer een bezoek van Máxima vermeld.

Eigenlijk zou ze op 8 juni naar het therapiecentrum in Groningen komen, maar dat bezoek werd geannuleerd in verband met het plotselinge overlijden van Inés.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws over Máxima ontvangen in je mailbox? Schrijf je in