Oké, ze kwam dan wel niet in levende lijve langs (zoals vooraf wel de bedoeling was), maar koningin Máxima gooide vanochtend evengoed hoge ogen met haar speech bij de University of Cambridge.

De koningin zou aanvankelijk na haar streekbezoek aan West-Friesland doorreizen naar de universiteitsstad op zo'n twee uur rijden van Londen. Maar gisteren (donderdag) werd door de RVD bekend gemaakt dat Máxima de speech via een 'live-verbinding' zou geven, omdat het agendatechnisch niet mogelijk was om naar Groot-Brittannië af te reizen. Wellicht heeft dat iets te maken met de reisplannen naar Curaçao, waar het koningspaar zondag verwacht wordt.

Niet als koningin
Máxima's sprak niet als koningin maar als VN-afgezant bij het Cambridge Centre for Alternative Finance van de Business School binnen het thema ‘Reimagining Alternative Finance: Global Perspectives, Local Insights’. Ze speechte over de verbetering van toegang tot financiële diensten. De internationale conferentie wordt vandaag bijgewoond door leidinggevenden uit het bedrijfsleven, beleidsmakers, academici en vertegenwoordigers van regelgevende instanties.

Jammer natuurlijk dat ze Máxima niet in the flesh konden bewonderen, dat hadden we graag gezien. Gelukkig voor ons lonken de Antillen met ongetwijfeld veel Máxima-pracht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in