Oké, ze kwam dan wel niet in levende lijve langs (zoals vooraf wel de bedoeling was), maar koningin Máxima gooide vanochtend evengoed hoge ogen met haar speech bij de University of Cambridge.

De koningin zou aanvankelijk na haar streekbezoek aan West-Friesland doorreizen naar de universiteitsstad op zo'n twee uur rijden van Londen. Maar gisteren (donderdag) werd door de RVD bekend gemaakt dat Máxima de speech via een 'live-verbinding' zou geven, omdat het agendatechnisch niet mogelijk was om naar Groot-Brittannië af te reizen. Wellicht heeft dat iets te maken met de reisplannen naar Curaçao, waar het koningspaar zondag verwacht wordt.

Niet als koningin
Máxima's sprak niet als koningin maar als VN-afgezant bij het Cambridge Centre for Alternative Finance van de Business School binnen het thema ‘Reimagining Alternative Finance: Global Perspectives, Local Insights’. Ze speechte over de verbetering van toegang tot financiële diensten. De internationale conferentie wordt vandaag bijgewoond door leidinggevenden uit het bedrijfsleven, beleidsmakers, academici en vertegenwoordigers van regelgevende instanties.

Jammer natuurlijk dat ze Máxima niet in the flesh konden bewonderen, dat hadden we graag gezien. Gelukkig voor ons lonken de Antillen met ongetwijfeld veel Máxima-pracht.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in