Koningin Máxima verscheen vanochtend in Amersfoort voor het tienjarig jubileum van de stichting Het Begint met Taal in vlammend roze.

Ooit kwam ze zelf ons land binnen zonder de taal te spreken, dus draagt Máxima dit doel specifiek een warm hart toe. De stichting heeft een heel netwerk van taalvrijwilligersorganisaties die op ruim 260 locaties door heel Nederland ‘anderstaligen’ begeleiden van het leren van de Nederlandse taal én cultuur.

Ook wordt er door de stichting speciale aandacht besteed aan jonge nieuwkomers, en hun voorbereiding op leven en werken in ons land. Het Begint met Taal wordt onder andere gesteund door het Oranje Fonds.

Beeld: ANP

 

 

Mama-in-spe Meghan koos voor een bezoekje vandaag (woensdag) een wel héél budgetproof jurkje uit de mama-collectie van H&M.

Nog leuker: het jurkje, dat normaal drie tientjes kost, is nu ook nog eens in de sale voor maar 17,99. Dus als je nog een zwangere met Meghan-liefde kent...

Beeld: H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in