De hele wereld kijkt mee hoe koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich presenteren in Londen. Vandaag trekken ze er weer volop op uit. En Máxima valt daarbij lekker op.

De koningin koos, na de ingetogen roze kleur die ze dinsdag aantrok naast de queen, voor een felroze Oscar de la Renta waarin ze lekker opviel op de straten van Londen. Het lijkt de laatste tijd een van haar lievelingskleuren.

More content below the advertising

De jurk is voor rond de 6.000 euro te koop via Net-A-Porter

Dag twee van het staatsbezoek begon vandaag (woensdag) met een ontbijt bij de burgemeester van Londen, Charles Bowman. Ook de count en countess of Wessex waren daarbij aanwezig. Die vergezellen Willem-Alexander en Máxima ook de rest van de dag.

Daarna was het op naar de Theems, waar ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse militaire eenheid UK/NL Amphibious Force een demonstratie werd gegeven door de beide Marinierskorpsen. De Oranjes spraken aan boord van een Nederlands patrouilleschip met veteranen en militairen over de samenwerking tussen Nederland en Groot-Brittannië.

Even een fotomomentje voor Tower Bridge

Op naar Downing Street

Er stond ook nog een bezoek aan de Zuid-Londense wijk Brixton op het programma. Daar spraken de koning en koningin met de mensen achter Pop Brixton, een maatschappelijke organisatie die lokale werkgelegenheid ondersteunt.

En lunchen bij de premier

Vanuit Zuid-Londen gingen de Oranjes naar 10, Downing Street voor een lunch met premier Theresa May. Daarna nemen ze op het paleis afscheid van koningin Elizabeth en gaan ze naar de luchthaven. Terug naar hun meiden en de hondjes vol mooie verhalen over hun toptrip. Wij genieten ook nog volop na. Mag dit niet elk jaar?

Hopelijk tot ergens!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in