Morgen is het weer de derde dinsdag van september: Prinsjesdag! Door vele wordt deze maand ook Hoedjesmaand genoemd. Als mode- en royal liefhebbers is deze dag een gouden combinatie. Want wat zal Máxima weer dragen? 20 september 2016 rijdt onze Koningin voor de 15de keer met de Gouden Koets door Den Haag. Máxima kleedt zich als stijlicoon zeker divers, maar voor de opening van het parlementaire jaar kiest zij voor statisch en glamourous. Dit zijn haar bekendste outfits op deze speciale dag.

prinsjesdag

In 2002 kleurde Máxima rood op haar eerste prinsjesdag. Ze was toen net een half jaar getrouwd met onze huidige koning. Haar kapsel en decolleté van de rode jurk van ontwerper Natan kregen extra veel aandacht. Hiervan heeft Máxima geleerd, want sindsdien heeft zij op Prinsjesdag nooit meer zoiets gewaagds gekocht.

 

prinsjesdag

In 2013 pakte Máxima haar eerste Prinsjesdag als koningin uit met een goudkleurige Jan Taminiau. Met een statig en kuis uiterlijk, verhipte zij haar japon met een subtiel riempje. Natuurlijk was zij dit jaar al bekend met deze ontwerper. Hij had namelijk haar blauwe huldigingsoutfit gemaakt. Ondanks de spanning die op de nieuwe koningin haar gezicht te lezen was, verliep de dag prima.

 

prinsjesdag

In 2014 was de lach van de koningin weer betoverend. Met haar grote, maar modieuze, kapsel trakteert zij ons op een rode zijden Valentino. Zij mixed and matched perfect met haar handschoenen en hoofddeksel die het geheel positief rood maakten.

 

prinsjesdag

Vorig jaar maakte Máxima 2 opvallende keuzes: geen hoed en korte mouwen. De laatste is voor het eerst! Geen hoed was ook tegen alle verwachtingen in en mensen reageerde verrast op social media. Ze vonden het jammer dat de vorstin lijkt te hebben gebroken met de hoedjestraditie. Dit is daarentegen geen overtreding van de officiële dresscode. De koningin wordt verwacht in een lange japon en moet daarbij een hoofddeksel of haarddecoratie dragen. Máxima had vorig jaar dus voor het laatste gekozen.

Máxima droeg een handbeschilderde zijden organza japon, gedecoreerd met verschillende kraalsoorten en borduurtechnieken. Het tafereel op Koningin Máxima's jurk is geïnspireerd op de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch, gemaakt door ontwerper Jan Taminiau.

 

In een unieke nieuwe documentaire over koningin Elizabeth komen alle jonge royals aan het woord. En komt Meghan oog in oog te staan met haar beroemde trouwjurk.

Ongeëvenaarde toegang, dat belooft de documentaire Queen of the World. Waarin de filmmakers Buckingham Palace in gaan en onder andere spreken met William, Harry en Meghan. Die laatste gaat voor de camera's op bezoek bij haar trouwjurk, en daarvan zit al een klein stukje in de trailer voor het kijkcijferkanon.

Meghans echtgenoot zorgt als altijd voor een vrolijke noot als hij personeel in opleiding vraagt of ze de koningin al zijn tegengekomen in de wandelgangen. Zijn advies: "Als dat gebeurt: raak niet in paniek. Doen jullie toch wel. Dat gevoel hebben we allemaal."

De docu wordt volgende week uitgezonden op de Britse zender ITV. Of deze ook de Nederlandse televisie haalt is nog niet bekend, maar mocht het zover komen dan lees je dat uiteraard op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in