Morgen is het weer de derde dinsdag van september: Prinsjesdag! Door vele wordt deze maand ook Hoedjesmaand genoemd. Als mode- en royal liefhebbers is deze dag een gouden combinatie. Want wat zal Máxima weer dragen? 20 september 2016 rijdt onze Koningin voor de 15de keer met de Gouden Koets door Den Haag. Máxima kleedt zich als stijlicoon zeker divers, maar voor de opening van het parlementaire jaar kiest zij voor statisch en glamourous. Dit zijn haar bekendste outfits op deze speciale dag.

prinsjesdag
prinsjesdag

In 2002 kleurde Máxima rood op haar eerste prinsjesdag. Ze was toen net een half jaar getrouwd met onze huidige koning. Haar kapsel en decolleté van de rode jurk van ontwerper Natan kregen extra veel aandacht. Hiervan heeft Máxima geleerd, want sindsdien heeft zij op Prinsjesdag nooit meer zoiets gewaagds gekocht.

 

prinsjesdag
prinsjesdag

In 2013 pakte Máxima haar eerste Prinsjesdag als koningin uit met een goudkleurige Jan Taminiau. Met een statig en kuis uiterlijk, verhipte zij haar japon met een subtiel riempje. Natuurlijk was zij dit jaar al bekend met deze ontwerper. Hij had namelijk haar blauwe huldigingsoutfit gemaakt. Ondanks de spanning die op de nieuwe koningin haar gezicht te lezen was, verliep de dag prima.

 

prinsjesdag
prinsjesdag

In 2014 was de lach van de koningin weer betoverend. Met haar grote, maar modieuze, kapsel trakteert zij ons op een rode zijden Valentino. Zij mixed and matched perfect met haar handschoenen en hoofddeksel die het geheel positief rood maakten.

 

prinsjesdag
prinsjesdag

Vorig jaar maakte Máxima 2 opvallende keuzes: geen hoed en korte mouwen. De laatste is voor het eerst! Geen hoed was ook tegen alle verwachtingen in en mensen reageerde verrast op social media. Ze vonden het jammer dat de vorstin lijkt te hebben gebroken met de hoedjestraditie. Dit is daarentegen geen overtreding van de officiële dresscode. De koningin wordt verwacht in een lange japon en moet daarbij een hoofddeksel of haarddecoratie dragen. Máxima had vorig jaar dus voor het laatste gekozen.

Máxima droeg een handbeschilderde zijden organza japon, gedecoreerd met verschillende kraalsoorten en borduurtechnieken. Het tafereel op Koningin Máxima's jurk is geïnspireerd op de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch, gemaakt door ontwerper Jan Taminiau.

 

Een week, vier heel verschillende outfits. Meghan Markle trok voor haar drukste royal dagen tot nog toe alles uit de kast.

Van receptie tot royal birthday: de week die achter ons ligt was druk voor prins Harry en verloofde Meghan Markle. Die vier keer de kans kreeg om zich van haar beste modekant te laten zien in drie dagen tijd.

Woensdag 18 april
In een midi-jurk van Altuzarra en blazer van Camilla and Marc
Bij het Commonwealth Youth Forum

Donderdag 19 april
In een zwarte jurk van Black Halo
Bij de Women’s Empowerment-receptie

Zaterdag 21 april - overdag
In een groene jurk van Self Portrait
Bij de Invictus Games-receptie

Zaterdag 21 april - 's avonds
In een blauwe capejurk van Stella McCartney
Bij het verjaardagsconcert van koningin Elizabeth

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Volgens de Daily Mail is Kate vroeg in de ochtend opgenomen. Ze kwam met de auto, samen met haar man Prins William, aan bij het St. Mary's Hospital in Londen. Ze maakt zich klaar om te bevallen van het derde kind van het stel in de private Lindo Wing.

De pers en Britse royalty-fans kamperen al dagenlang voor het ziekenhuis waar het nu toch echt te lijkt beginnen.

We houden je op de hoogte!