Koningin Máxima reist vandaag af naar Buenos Aires voor de G20-top. Bijzonder, want zowel de G20 als Argentinië hebben een speciaal plekje in haar hart.

De geboren Argentijnse keert de komende dagen even terug naar 'huis'. Van donderdag tot en met zaterdag is ze in Buenos Aires, want Argentinië is dit jaar voorzitter van de G20.

Article continues after the ad

Máxima is aanwezig als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en erevoorzitter van het mondiale samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' van de G20.

Donderdag is Máxima samen met president Macri gastvrouw van het G20 side event ‘The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment’. Verder heeft ze overleggen met regeringsvertegenwoordigers, en neemt ze deel aan het programma van de top.

Het is voor het eerst sinds de begrafenis van zusje Inés dat Máxima weer in de Argentijnse hoofdstad aanwezig is. Het is de verwachting dat ze tussen de top door ook de tijd neemt om haar moeder te zien, die nog in de stad woont.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in