Nu Máxima en Willem-Alexander echt weer aan het werk zijn na de zomervakantie, rijgen ze de werkbezoeken aan elkaar. Ons koningspaar is een toegankelijk stel en voor royalty-begrippen ongekend toegankelijk en informeel er zijn tóch een paar regels waar het gepeupel zich aan moet houden bij zo’n koninklijk bezoek.

1. Don't speak untill spoken to

Je wacht totdat Máxima of Willem-Alexander het woord tot jou richt, zíj beginnen het gesprek, jij niet. Als ze niets zeggen, knik je alleen even. Je spreekt de koning en koningin aan met ‘Majesteit’.

En je stelt jezelf niet voor aan het koningspaar, maar je wordt voorgesteld of ze schudden je zelf de hand. Die neem je dan natuurlijk meteen aan.

2. Koningspaar neemt het initiatief

De regel is: Je schudt ze pas de hand als zij hun hand uitgestoken hebben. Zíj nemen het initiatief tot contact/gesprek/foto.In deze tijd van mobiele telefoons is dat soms wel anders, want een selfie met de koningin is zo geschoten. Ook in dit geval, wacht je totdat de royals initiatief nemen.

Met uitzondering van Koningsdag dan, want dan gaat het allemaal wat losser.

3. Sta op

Verder is het de bedoeling dat je opstaat als de koning of koningin binnenkomt en weggaat. Sta je al? Dan draai je je naar hen toe. Als het koningspaar zit, kan jij ook gaan zitten en je start het gesprek dus pas als zij daartoe de aanzet hebben gegeven.

In Nederland valt het trouwens wel mee met de etiquette, met wat fatsoensregels kom je al een heel eind. Tot vorig jaar mochten mensen in Engeland bijvoorbeeld Queen Elizabeth de rug niet toekeren, dat leverde soms best wat achterwaartse struikelpartijen op.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In een documentaire rondom de 70e verjaardag van prins Charles worden we getrakteerd op een nieuwe foto van prins Louis (zes maanden). Schattig!

We hebben het prinsje niet meer kunnen bewonderen sinds Kensington Palace in juli zijn doopfoto's vrijgaf. Daar hoorde ook deze té lieve foto van mama Kate en de kleine Louis bij.

Daarna was het dus even stil, maar in de BBC-docu Prince, Son and Heir: Charles at 70, zat een lief kiekje van opa Charles met schoondochter Kate en zijn jongste kleinzoon. Het jochie zou naar verluidt erg op zijn grote broer George lijken. Kom maar op, met dat nieuwe familieportret!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#New This sweet and beautiful new photo of little Prince Louis of Cambridge (6 months old) with his mama Catherine, The Duchess of Cambridge, and his grandpa Prince Charles was shown in the new documentary "Prince, Son and Heir: Charles at 70", that was broadcasted on BBC One on Thursday evening to mark Prince Charles' 70th birthday (which is on November 14)😍💙👑 - November 8, 2018. . The photo was taken at Clarence House Gardens in September 2018🍃🍂 . Little Louis looks so much like his big brother Prince George😄💙👶 . 📷: Chris Jackson (@chrisjacksongetty) . #PrinceCharles #PrinceCharlesofWales #PrinceofWales #KateMiddleton #CatherineMiddleton #DuchessKate #DuchessCatherine #DuchessofCambridge #PrinceLouis #PrinceLouisofCambridge #PrinceLouisArthurCharles #britishroyals #britishroyalfamily #royalfamily #theroyalfamily #britishmonarchy #royals #royalchildren #royalbaby

Een bericht gedeeld door 👑European Royal Families👑 (@royalchildren) op

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vannacht werden in Los Angeles The People's Choice Awards uitgereikt. De toonaangevende verkiezing onder de Amerikaanse bevolking is de ultieme bevestiging van de mate van populariteit van de Duchess of Sussex, ook in haar vaderland. De award eet net voor haar neus weggekaapt door een Britse nota bene! Victoria Beckham werd uitgeroepen tot Style Icon.

Meghan was genomineerd in de categorie Style Icon of 2018, iets dat wij natuurlijk alleen maar kunnen onderschrijven. Hier een paar stylish hoogtepunten van de Duchess.

Natuurlijk was haar trouwjurk magnifiek, maar haar avondrobe van Stella McCartney mocht er ook absoluut zijn.

De denimlook was het deze zomer helemaal. Meghan én Máxima volgden de trend op de voet.

En Meghan zette het pak weer royally op de kaart dit jaar.

Overigens had de verkiezing dit jaar ook een Nederlands tintje. Nikkie de Jager van het immens populaire beautyblog NikkieTutorials was genomineerd in de categorie Beauty Influencer 2018.

Het Amerikaanse publiek heeft gestemd op de favoriete films, acteurs, artiesten, albums, tv-shows en series. In totaal zijn er 43 categorieën. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in