Koningin Máxima vloog dit weekend naar Buenos Aires om haar vader Jorge Zorreguieta (89) op de zoeken in de leukemiekliniek Fundaleu. Zijn toestand zou zijn verslechterd.

De Argentijnse krant Clarín meldde maandag als eerste dat het niet goed gaat met de vader van de koningin. Máxima kwam zaterdagochtend aan bij het ziekenhuis, en bleef er tot in de avond. Zondag was ze er weer, samen met haar broers Martín en Juan, haar zus Inés en haar drie oudere halfzussen uit een eerder huwelijk van Jorge.

Terug naar Argentinië
Zorreguieta lijdt al een aantal jaar aan leukemie, en Máxima bracht al eerder een bezoek aan zijn kliniek, die in dezelfde straat ligt als haar ouderlijk huis. Vorig jaar was ze twee keer in Argentinië: een keer in oktober voor haar werk voor de VN, en in december met Willem-Alexander en de meiden om de feestdagen met haar ouders en familie door te brengen.

Op bezoek in Nederland
Dit voorjaar reisde Jorge nog naar Nederland om de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander mee te vieren. Daarna vertrok hij samen met zijn dochter, schoonzoon, kleindochters, prinses Beatrix en de broers en zussen van Máxima naar Salzburg voor een kort tripje.

Article continues after the ad

Máxima in 2011 met Willem-Alexander, broer Martín, vader Jorge en moeder Maria