Er lopen vandaag en morgen twee prachtige koninginnen door ons land: Máxima en Willem-Alexander hebben (voor het eerst!) het koningspaar van Jordanië op bezoek.

Ons koningspaar verwelkomde koning Abdullah en koningin Rania tegen het middaguur met veel fanfare op Paleis Noordeinde, en heeft een stevig programma gepland staan voor het tweedaagse officiële bezoek. Vanmiddag splitsen de mannen en de vrouwen zich op om het meeste uit hun tijd in Nederland te halen.

Eerst bezoeken ze gezamenlijk het Haagse theater Diligentia voor een ontmoeting met studenten. Daarna gaan Máxima en Rania naar het Gemeentemuseum Den Haag voor een rondleiding langs de werken van Piet Mondriaan. De koningen gaan naar een rondetafelgesprek over contraterrorisme.

Het is de eerste keer dat Máxima en Rania - twee stijlkoninginnen bij uitstek - elkaar via officiële weg ontmoeten. Ze waren wel allebei bij het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden, in 2010. Koning Abdullah ging in 2014 in Nederland op bezoek bij ons koningspaar, maar nam toen zijn echtgenote niet mee. Eigenlijk zouden de royals uit Jordanië in november al op bezoek komen, maar dat werd toen om onduidelijke redenen uitgesteld.

Vanavond schuift het viertal aan voor een chique en vast ook fashionable diner op Noordeinde. We kunnen de foto’s bijna niet afwachten.

Beeld: Hollandse Hoogte

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend (woensdag) bij de jubileumviering van het Verbond van Verzekeraars. En trok daarvoor een spetterende (en welbekende) Natan-look uit de kast.

Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond van Verzekeraars weer een partner is. Reden genoeg dus voor onze koningin om de paar kilometers naar Den Haag te maken om de leden te feliciteren met de opening van hun nieuwe kantoor.

Ze droeg voor de gelegenheid een geruite rok met een prachtige rode blouse van modehuis Natan. Een outfit die we vorig jaar ook al twee keer voorbij zagen komen. Zoals we gisteren al concludeerden: de koningin heeft zin in een kleurig najaar. Al is deze look wel even héél wat herfstiger dan die in Zeeland.

Het is een enorm drukke week voor onze koningin: maandag- en dinsdagavond kreeg ze op Paleis Noordeinde hoogwaardigheidsbekleders over de vloer, dinsdag ging ze met de koning op streekbezoek in Zeeland, en vandaag staat naast het Verbond van Verzekeraars ook een speech tijdens het One Young World-congres op het programma.

Daarna heeft ze een paar broodnodige dagen vrij, al zullen die ongetwijfeld gevuld zijn met het doorpassen van outfits voor haar aankomende grote staatsbezoek: volgende week gaat ons koningspaar naar Groot-Brittannië voor ontmoetingen met onder andere koningin Elizabeth (ze logeren op Buckingham Palace), prins Charles en Camilla.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in