Koningin Máxima heeft een drukke agenda vol overleggen deze dagen in het Zwitserse Davos. Het overleg met Angela Merkel en prins William was een klein hoogtepuntje tijdens het event.

Naast de koningin is er nog meer Nederlands bloed in Davos met de aanwezigheid van prins Jaime. In zijn nieuwe hoedanigheid als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR spreekt hij met Young Global Leaders over vluchtelingen.

More content below the advertising

Lees ook: Máxima in Davos, druk, druk, druk

Ook premier Mark Rutte is woensdag en donderdag met een aanzienlijke Nederlandse delegatie in het Zwitserse Davos voor de jaarlijkse top van de wereldwijde economische elite.

Ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Wopke Hoekstra (Financiën), Bruno Bruins (Medische Zorg) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zijn ook aanwezig.

Opvallende afwezige is president Donald Trump. Door de 'shutdown' in de Verenigde Staten heeft hij andere prioriteiten, net als de Britse premier May en de Franse president Macron.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in