Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima geeft Blue Monday een kleurtje

Morgen is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Nou, niet volgens onze koningin. Hoezo blue als negatief woord? Koningin Máxima laat zien dat blauw ook hartstikke opgewekt kan zijn. Royal blue! Het is haar kleur. Dat weet ze al zolang ze koningin is. Bijna zes jaar geleden, bij ...

Máxima geeft Blue Monday een kleurtje

Morgen is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Nou, niet volgens onze koningin. Hoezo blue als negatief woord? Koningin Máxima laat zien dat blauw ook hartstikke opgewekt kan zijn. Royal blue!

Het is haar kleur. Dat weet ze al zolang ze koningin is. Bijna zes jaar geleden, bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander schitterde Máxima in royal blue, en sindsdien is de kleur vaste prik in haar garderobe.

Ook afgelopen jaar kwam de kleur regelmatig voorbij.

Tijdens het bezoek aan De Blauwe Kei (what's in a name?) in Katwijk, droeg Máxima een mooie lichtblauwe jurk van Natan (foto hierboven).

En ze zette denim-blauw op de kaart tijdens de zomerse fotosessie.

Tijdens haar bezoek aan Zeeland droeg ze een kleurige outfit waarin blauw de boventoon voerde en ook Willem-Alexander doet hier de Royal blue eer aan.

Tijdens het Staatsbezoek van het presidentieel paar van Kaapverdië, koos Máxima ook voor een blauwe outfit.

En bij de uitreiking van de Prins Clausprijs in december, koos ze ook voor de koninklijke kleur.

Maar het hoogtepunt van de laatste jaren was toch wel de jurk die ze bij de inhuldiging droeg.

Op de voet gevolgd door deze ensembles:

Dus laat die Blue Monday maar komen!

Beeld: getty images en ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in