Prinses Máxima heeft donderdag in Paleis Noordeinde de jubileumbijeenkomst geopend van de Prins Claus Leerstoel. Die is dit jaar vijftien jaar oud. Ook Prinses Beatrix was bij het samenzijn in het paleis aanwezig.

'Ongelijkheid verminderen', een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, vormt het hart van de opdracht van de Prins Claus Leerstoel, zei koningin Máxima in haar openingstoespraak.

More content below the advertising

"Als beschermvrouw ben ik blij dat zo'n uniek en dynamisch platform is geschapen voor de uitwisseling van kennis en ervaring. Een platform dat mensen uit verschillende landen en van verschillende achtergronden samenbrengt. Er is veel dat we van elkaar kunnen leren."

Uitgelezen kans

"Het jubileum biedt een uitgelezen kans om te kijken naar onze plannen en ambities voor de komende jaren", aldus de koningin. "Hoe kunnen we de jeugd betrekken bij de discussie over ontwikkeling en rechtvaardigheid.

Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende synergie is tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk? Hoe zorgen we dat er lessen worden geleerd en dat oplossingen ook worden uitgevoerd? Dat zijn een paar van de belangrijke vragen waarmee we ons bezig moeten houden", aldus Máxima.

Bron: ANP. Beeld: ANP Foto: Patrick van Katwijk

 

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in