Prinses Máxima heeft donderdag in Paleis Noordeinde de jubileumbijeenkomst geopend van de Prins Claus Leerstoel. Die is dit jaar vijftien jaar oud. Ook Prinses Beatrix was bij het samenzijn in het paleis aanwezig.

'Ongelijkheid verminderen', een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, vormt het hart van de opdracht van de Prins Claus Leerstoel, zei koningin Máxima in haar openingstoespraak.

"Als beschermvrouw ben ik blij dat zo'n uniek en dynamisch platform is geschapen voor de uitwisseling van kennis en ervaring. Een platform dat mensen uit verschillende landen en van verschillende achtergronden samenbrengt. Er is veel dat we van elkaar kunnen leren."

Uitgelezen kans

"Het jubileum biedt een uitgelezen kans om te kijken naar onze plannen en ambities voor de komende jaren", aldus de koningin. "Hoe kunnen we de jeugd betrekken bij de discussie over ontwikkeling en rechtvaardigheid.

Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende synergie is tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk? Hoe zorgen we dat er lessen worden geleerd en dat oplossingen ook worden uitgevoerd? Dat zijn een paar van de belangrijke vragen waarmee we ons bezig moeten houden", aldus Máxima.

Bron: ANP. Beeld: ANP Foto: Patrick van Katwijk

 

Meghan Markle is dol op de clutch als accessoire, net als haar schoonzus Kate en haar zus Pippa. Niet zo gek dus dat ze alledrie vaak met eentje gespot worden. 

Een oplettende blogger is onlangs wat opgevallen.

'Rietje'

Of het nu een gevalletje toeval is of niet, maar grappig is het wel. Zowel Pippa als Meghan blijken over dezelfde clutch te beschikken. Namelijk een rieten exemplaar van J.Crew (was te koop voor zo'n 60 euro). 

Sold out

De Duchess of Sussex droeg hem onlangs bij de Sentebale polowedstrijd van manlief Harry en Pippa had hem twee keer bij zich tijdens Wimbledon. Je begrijpt toen blogger Middleton Maven hierachter kwam en erover schreef, was de clutch in rap tempo uitverkocht helaas. 

Wie draagt de clutch volgens jullie beter, Meghan of Pippa?

 

Bron: People Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in