Koningin Máxima brengt een driedaags werkbezoek aan Vietnam, in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze werd er met open armen ontvangen. 

Vietnam ontwikkelt een strategie voor 'inclusieve financiering’ voor goede, betaalbare en duurzame toegang tot financiële diensten. Hiermee kan de economische positie en ontwikkeling van de bevolking verbeterd worden.

Zonder Willem-Alexander
Even pauzeren is er niet bij: Máxima - dit keer niet vergezeld door koning Willem-Alexander - komt meteen in actie zodra het vliegtuig is geland.

Máxima arriveert met het vliegtuig voor een bezoek aan de ‘GreenHouse Farm’ van Horti in Da Lat.

Article continues after the ad

Koningin Máxima reisde vanmorgen na aankomst in Ho Chi Minh stad door naar de provinciestad Da Lat in de Centrale Hooglanden van Vietnam. Een omgeving die vooral bestaat uit land- en tuinbouwgebieden met merendeels kleine boerenbedrijven.

Opperbeste stemming: Máxima poseert lachend tijdens een bezoek aan de ‘GreenHouse Farm’.

Máxima bezocht een landbouwbedrijf waar zij met de eigenaar en andere boeren sprak over het project HortiDalat, dat financiering en technische ondersteuning biedt.

Goed voorbereid en dus niet hoog gehakt: op sandalen langs bij de boerderij.

Ook in Vietnam mag een selfie niet ontbreken (op hoeveel selfies zou Máxima al staan?)

De koningin tijdens een gesprek met landbouw gerelateerde bedrijven en maatschappelijke organisaties over financiering van agrarische activiteiten.

Niet alleen Máxima, ook haar 'statement' sieraden zijn prachtig.

Bron beelden: ANP Foto