Een surprise Máxima-momentje in Amsterdam: de koningin kwam gezellig mee met koning Willem-Alexander om de Erasmusprijs uit te reiken. En koos voor de gelegenheid voor vlammend rood, mét cape.

De jurk, van Natan, droeg ze al een aantal keer eerder. Maar dit keer combineerde ze het design met een prachtige cape. Waardoor ze buiten het Koninklijk Paleis extra opviel.

Article continues after the ad

De Amerikaanse journaliste en schrijfster Barbara Ehrenreich kreeg gistermiddag (dinsdag) de Erasmusprijs uitgereikt door Willem-Alexander, en ook Máxima en prinses Beatrix waren aanwezig. Ehrenreich werd geroemd om haar pionierswerk op het gebied van participerende onderzoeksjournalistiek. Ze kreeg in 2001 internationale bekendheid door haar boek ‘Nickel and Dimed: On (Not) Getting By in America’, waarvoor ze maandenlang probeerde rond te komen van de opbrengst van zogenaamd ‘ongeschoold werk’.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in