Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima geeft exclusief interview: "Werken hoort bij wie ik ben"

Onze koningin is dol op haar werk, zoveel blijkt wel uit haar drukke schema. In dit nieuwe interview van Nouveau’s buurvrouwen van Libelle vertelt ze waarom precies. “Werken hoort bij wie ik ben”, vertelt de koningin tijdens haar reis naar India. “Mijn man heeft mij zo ontmoet, als werkende vrouw...

Máxima geeft exclusief interview: "Werken hoort bij wie ik ben"

Onze koningin is dol op haar werk, zoveel blijkt wel uit haar drukke schema. In dit nieuwe interview van Nouveau’s buurvrouwen van Libelle vertelt ze waarom precies.

“Werken hoort bij wie ik ben”, vertelt de koningin tijdens haar reis naar India. “Mijn man heeft mij zo ontmoet, als werkende vrouw. Ik zou niet anders kunnen. Ik vind onafhankelijkheid van vrouwen heel erg belangrijk.”

Dat giet ze haar meiden dan ook met de paplepel in. Thuis vertelt ze veel over haar werk voor de VN, zegt ze. “Ze zijn mijn financial inclusion-verhalen soms ook wel beu. Maar ze vinden het ook heel interessant.

Ach, je weet hoe kinderen zijn. Het ene moment zijn ze heel begaan en het andere gaan ze op in hun eigen wereld.”

Mooie eigenschap

“Maar mijn dochters begrijpen het heel goed en ze gunnen mensen het beste”, vervolgt Máxima. “Dat vind ik een mooie eigenschap. Ze stellen veel vragen en vinden het interessant om te horen over andere landen.

Ze vinden het net als andere kinderen ook erg jammer als hun moeder niet thuis is.”

Heel het interview lees je in de Libelle die vanaf vrijdag 20 juli in de winkels ligt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in