Lezers Paris Match stemmen op favoriete royals

Het populaire Franse royaltyblad Paris Match vroeg lezers om te stemmen op hun favoriete royal en onthulde wat wij natuurlijk al lang weten: Máxima is de leukste.

In de categorie ‘favoriete prinses, duchess of koningin’ kwam onze koningin op de nummer één-positie binnen. Victoria van Zweden werd tweede, en Letizia van Spanje was de op twee na populairste van de vrouwelijke royals. Kate Middleton was nummer vier, en Rania van Jordanië nummertje vijf.

De heren
Bij de mannen deed ons koningshuis het minder, maar evengoed eindige Willem-Alexander wel in de top vijf (op de vijfde plek). Koning Felipe van Spanje is het meest populair, op de voet gevolgd door prins William, prins Harry en prins Carl Philip van Zweden.

Oranje (bijna) boven(aan)!
Qua koningshuizen scoorden de Nederlanders goed bij de Fransozen. Zij gaven aan de Windsors de leukste royals te vinden, en daarna de Oranjes. De Spanjaarden werden als derde genoemd. Overigens was Monaco (vanzelfsprekend populair bij Paris Match, zo’n beetje het lijfblad van prinses Charlene) uitgesloten van deelname omdat dat een prinsdom is.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in