Behalve generatiegenoten, moeder en vrouwen met eenzelfde, uitdagende functie, hebben Mathilde en Máxima nog een ding gemeen: Ze zijn dól op mode en dragen hun outfits dan ook met verve. 

De dames steken elkaar niet naar de kroon, ieder heeft haar eigen stijl.Ze hullen zich allebei graag in creaties van de Belgische designer NATAN.

Ze hebben allebei een enorm goed gevoel voor smaak en styling. Zie hier hoe goed hun outfits tot in de puntjes zijn afgestemd. De clutch, handschoen en schoenen van Mathilde, Maxima's hoed, top, rok en handschoenen; helemaal af.

Mathilde doet daarnaast vaak een beroep op Giorgio Armani terwijl onze Koningin vaak kiest voor designers als Jan Taminiau en Claes Iversen.

Goede vriendschappen in Koninklijke kringen zijn schaars, maar Maxima en Mathilde lijken het altijd enorm goed met elkaar te kunnen vinden.

Een toonbeeld van stijl en klasse.

Soms ook met een knipoog.

En áltijd met een lach.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP