Tanzania moet ze door gezondheidsproblemen overslaan, maar koningin Máxima maakte dit jaar (stralend als altijd) al heel wat vliegkilometers. De hoogtepunten nog eens in beeld.

Koningin Máxima reist veel. Is het niet samen met Willem-Alexander (voor koningstaken of vakantie), dan is het wel voor haar werk als speciale pleitbezorger van de VN. Een trip missen doet ze maar zelden, maar dit jaar komt het twee keer voor: in juni miste ze de staatsbezoeken aan Estland, Letland en Litouwen door het overlijden van zusje Inés. En nu gaat ze niet naar Tanzania.

More content below the advertising

Doktersadvies

De koningin zou het land bezoeken voor haar werk namens de VN, maar dat werd haar op doktersadvies afgeraden. Ze kampt met een vermoedelijke darminfectie en moest haar agenda de komende weken leeg maken. Vervelend voor de koningin, een gemis voor Tanzania en natuurlijk ook zonde voor Máxima-watchers. Wat moeten we met die Máxima-luwe weken? Nou, terugblikken op een heel mooi reisjaar bijvoorbeeld.

Januari: het World Economic Forum in Zwitserland

Februari: werkbezoek aan China (als koningin) en Indonesië (als VN-afgezant)

Mei: staatsbezoek Luxemburg en werkbezoek India

Juli: bezoek aan Curaçao

September: naar New York

Oktober: staatsbezoek Londen

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in