Geen diepe decolleté voor onze koningin

Koningin Máxima was gisteren aanwezig tijdens het benefietgaladiner van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in het Concertgebouw in Amsterdam. Máxima zou Máxima niet zijn als ze er ook nu weer koninklijk mooi uit zou zien. In een bijzondere jurk deze keer.

Máxima droeg een creatie, een japon met vleermuismouwen, van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria, de vrouw die erom bekendstaat om haar prachtige romantische jurken. Wie goed kijkt, ziet dat er iets aan de hand is met de jurk. Hij ziet er namelijk nét iets anders uit dan het origineel. 

Zedig
De koningin heeft eraan laten sleutelen en de jurk is braver gemaakt. Op de website van de Italiaanse ontwerpster is namelijk te zien dat het origineel een diep uitgesneden decolleté heeft en die is bij Máxima verdwenen. Ach, de jurk staat haar nog steeds prachtig!

Het origineel:

De gekuiste versie: Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in