Twee weken nadat koning Willem-Alexander vijftig kaarsjes mocht uitblazen, was het deze week opnieuw feest in Noorwegen voor de koninklijk familie. Koning Harald en koningin Sonja bereiken dit jaar beide de respectabele leeftijd van 80 en dat moest uitgebreid gevierd worden. 

Lees ook
Net als iedere tiener: Amalia droeg 'gewoon' een Zara-jas

Article continues after the ad

Dresscode: casual
De koning en koningin Máxima verschenen samen met prinses Mabel en prinses Beatrix op het tweedaagse event. Afgelopen donderdag, op de tweede dag van het spektakel, maakte het Noorse koningspaar een boottocht met alle genodigden. Opvallend detail: voor het ‘uitje’ was de dresscode bijzonder casual. 

Down to earth
Dat liet Máxima zich geen twee keer zeggen: ze verscheen in een 7/8 pantalon, basic rode top en tweedjasje op de rode loper. Ook de hoge hakken waar we haar doorgaans op zien lopen, liet ze thuis. Ballerina’s it was

Koopje, hoor
Goed nieuws voor fans van deze stijlvolle look van de koningin: het jasje, dat doet denken aan een ontwerp van Chanel, is een doodgewoon Zara’tje. Daarnaast is het online nog gewoon te koop - het kost slechts € 79,95 - en dus kun jij er nét zo stijlvol uitzien als onze koningin deze lente.

Bron: Libelle Daily