Een jong Nederlands sieradenmerk zonder groot marketingbeleid krijgt toch de media aandacht die zij verdient. Michelle de Hoogh is een Haagse oorbellenmaakster die na wat tegenslagen (zoals een klacht van Amerikaans warenhuis Macy’s) die nu haar oorbellen ziet schitteren aan de oorlellen van onze Koningin Máxima.

 

Een extra C voor Micy’s
“Ik dacht dat het spam was, maar ik vroeg voor de zekerheid toch aan mijn man, die in de financiële dienstverlening werkt, of ik iets met die mail moest.” De Hoogh (35) moest de mail wel serieus nemen, want het was een bericht van een advocatenbureau op het gebied van merkenrecht. De mail was opgesteld namens het Amerikaanse warenhuis Macy's, die vond dat de naam van De Hooghs merk ‘Micy’s’ teveel leek op hun eigen naam en een verandering eiste. “Het was heel vervelend, maar het voelde tegelijkertijd als een enorm compliment. Mijn werk viel kennelijk ook op in Amerika."

De extra C in Miccy’s heeft de dreiging van een rechtszaak uit de lucht gehaald. De uitgesproken oorbellen ontwerpt Michelle de Hoogh zelf en laat ze vervolgens met de hand maken in een van haar twee ateliers in Den Haag of Dubai. Daar opent zij binnenkort de eerste winkel die alleen haar merk verkoopt gelegen in Dubai Mall. Dit is gelijk een bijzondere locatie, omdat het winkelcentrum in het hoogste gebouw ter wereld bevindt, de 828 meter hoge Burj Khalifa. In het lage Nederland zijn er 60 winkels die haar prominente sieraden verkopen, over de grens zijn het er nog eens tien. En 30 procent van haar omzet haalt De Hoogh via internet binnen.

Celebrities
Op internet krijgt zij royaal bezoek. “Vriendinnen attendeerden me er op dat koningin Máxima mijn oorbellen droeg” zei de Hoogh. Máxima droeg bijvoorbeeld een paar tijdens de Olympische Spelen in Rio. De Hoogh zorgt ervoor dat er regelmatig een nieuwe set naar Wassenaar gaat. Geen enkele ster of royal wordt betaald om het sieradenmerk te dragen, maar toch zijn ze geliefd. Naast Máxima hebben Doutzen Kroes en Sylvie Meis deze oorstekers al ontdekt.

Gat in de markt
“Het zijn opvallende, kleurrijke oorbellen en behoorlijk uniek. Van sommige modellen maken we er maar twee. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je op een feestje je oorbellen tegenkomt in de oren van een andere vrouw." De Hoogh studeerde aan de kunstacademie, werkte daarna bij uitzendorganisatie Randstad en ontwierp in haar vrije tijd oorbellen. Een beetje uit nood: “Ik ben allergisch voor nepmetalen die je bij een bijouterie koopt, en ik ontdekte dat het enige alternatief heel dure sieraden waren. Er zat niets tussen en daar ben ik in gesprongen."

Bron: AD

Hij mag dan 35 miljoen euro waard zijn, trouwen met huwelijkse voorwaarden vindt prins Harry he-le-maal niks.

Meghan Markle zal zich helemaal klaar hebben gemaakt voor het moment dat haar grote liefde Harry – of zijn familie, of zij advocaten – haar een pen zou geven om een prenup te ondertekenen. Immers is dat in de VS, waar zij vandaan komt, heel gewoon.

In Engeland is het veel minder gebruikelijk, en al helemaal binnen Harry’s familie.

De Windsors zijn er geen van allen erg van: Diana en Charles tekenden niets, noch Fergie en Andrew, en William en Kate. Toch werd verwacht dat het voor Meghan en Harry wel eens anders kon zijn, mede omdat zij al eens eerder gescheiden is.

Toch gaat het niet gebeuren, delen insiders nu met de Daily Mail. “Harry heeft helemaal nooit overwogen haar voorwaarden te laten tekenen”, aldus de bron. “Voor hem is zijn huwelijk met Meghan iets voor altijd.” Aaaaaah, wat romantisch.

En over romantisch gesproken: de filmversie van Meghan en Harry’s romance heeft sinds dit weekend een eerste teaser-trailer. Die willen we je natuurlijk niet ontzeggen.

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte