Een jong Nederlands sieradenmerk zonder groot marketingbeleid krijgt toch de media aandacht die zij verdient. Michelle de Hoogh is een Haagse oorbellenmaakster die na wat tegenslagen (zoals een klacht van Amerikaans warenhuis Macy’s) die nu haar oorbellen ziet schitteren aan de oorlellen van onze Koningin Máxima.

More content below the advertising

 

Een extra C voor Micy’s
“Ik dacht dat het spam was, maar ik vroeg voor de zekerheid toch aan mijn man, die in de financiële dienstverlening werkt, of ik iets met die mail moest.” De Hoogh (35) moest de mail wel serieus nemen, want het was een bericht van een advocatenbureau op het gebied van merkenrecht. De mail was opgesteld namens het Amerikaanse warenhuis Macy's, die vond dat de naam van De Hooghs merk ‘Micy’s’ teveel leek op hun eigen naam en een verandering eiste. “Het was heel vervelend, maar het voelde tegelijkertijd als een enorm compliment. Mijn werk viel kennelijk ook op in Amerika."

De extra C in Miccy’s heeft de dreiging van een rechtszaak uit de lucht gehaald. De uitgesproken oorbellen ontwerpt Michelle de Hoogh zelf en laat ze vervolgens met de hand maken in een van haar twee ateliers in Den Haag of Dubai. Daar opent zij binnenkort de eerste winkel die alleen haar merk verkoopt gelegen in Dubai Mall. Dit is gelijk een bijzondere locatie, omdat het winkelcentrum in het hoogste gebouw ter wereld bevindt, de 828 meter hoge Burj Khalifa. In het lage Nederland zijn er 60 winkels die haar prominente sieraden verkopen, over de grens zijn het er nog eens tien. En 30 procent van haar omzet haalt De Hoogh via internet binnen.


Celebrities
Op internet krijgt zij royaal bezoek. “Vriendinnen attendeerden me er op dat koningin Máxima mijn oorbellen droeg” zei de Hoogh. Máxima droeg bijvoorbeeld een paar tijdens de Olympische Spelen in Rio. De Hoogh zorgt ervoor dat er regelmatig een nieuwe set naar Wassenaar gaat. Geen enkele ster of royal wordt betaald om het sieradenmerk te dragen, maar toch zijn ze geliefd. Naast Máxima hebben Doutzen Kroes en Sylvie Meis deze oorstekers al ontdekt.

Gat in de markt
“Het zijn opvallende, kleurrijke oorbellen en behoorlijk uniek. Van sommige modellen maken we er maar twee. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je op een feestje je oorbellen tegenkomt in de oren van een andere vrouw." De Hoogh studeerde aan de kunstacademie, werkte daarna bij uitzendorganisatie Randstad en ontwierp in haar vrije tijd oorbellen. Een beetje uit nood: “Ik ben allergisch voor nepmetalen die je bij een bijouterie koopt, en ik ontdekte dat het enige alternatief heel dure sieraden waren. Er zat niets tussen en daar ben ik in gesprongen."

Bron: AD

Bij de queen zullen we wel nooit op de thee mogen, en bij Meghan Markle natuurlijk óók niet. Maar een goede vriend van Meghan liet deze week op Instagram wel mooi zien hoe het er bij de duchess thuis aan thee toe gaat.

Meghans vaste visagist Daniel Martin maakte een stop in Londen onderweg naar een Dior-event in New York, en toonde zich niet verlegen over het tonen van zijn dagje met de zwangere royal. Inclusief avocadotoast, lekkers en thee uit een wel heel Instagrammable potje.

More content below the advertising

Overigens heeft de duchess het lookje ook gewoon goed gejat: bij haar favoriete landelijke hotspot Soho Farmhouse serveren ze de high tea keurig in deze potjes. Die er dus ook direct moesten komen in huize Harry en Meghan. Snappen wij best.

Zelf ook hebben? Je koopt het potje én de kop met schotel via Soho Home voor respectievelijk 25 en 12 pond. Royal koopje!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het is elk jaar weer een hoogtepuntje: De Nationale Voorleesdagen beginnen weer. prinses Laurentien is hier als 

Maar vandaag begon de Voorleesdag wel koud! Dat weerhield de prinses er echter niet van om hooggehakt de besneeuwde stoep te betreden van de Amsterdamse basisschool Corantijn.

More content below the advertising

"Alstublieft, Hare Koninklijke Hoogheid prinses Laurentien." Met die plechtige woorden kreeg Laurentien woensdagochtend het prentenboek waar ze uit zou voorlezen overhandigd van een van de leerlingen van de Amsterdamse basisschool Corantijn.

En met haast koninklijk ceremonieel overhandigde het meisje het boek aan Laurentien. De echtgenote van prins Constantijn was onder de indruk. "Wauw, dank je wel", zei ze. 

Het boek Een huis voor Harry is geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers en is benoemd tot Prentenboek van het Jaar 2019. Laurentien was in alle vroegte naar de Amsterdamse wijk de Baarsjes gekomen voor het Nationale Voorleesontbijt. 

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in