Koningin Máxima is vandaag en morgen aan het werk in Davos. Net als heel veel andere royals.

De koningin, die een stevig schema heeft voor haar dagen tijdens het World Economic Forum, is in goed gezelschap. Er komen elk jaar nog veel meer royals naar Davos. Maar dit jaar gaat het wel écht om de A-list.

More content below the advertising

Máxima, vanochtend in Davos

Zo is prins William aanwezig, vlogen koning Filip en koningin Mathilde van België in, en behoren kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn zus prinses Märtha Louise ook tot de genodigden.

Er loopt ook nóg een bekend gezicht rond voor Máxima: prins Jaime. Hij is sinds september speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander, die in het nabijgelegen Genève woont, spreekt op het WEF met Young Global Leaders over vluchtelingen. 

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in