Koningin Máxima komt vanavond (dinsdag) aan bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Waar de powerqueen druk aan het werk gaat voor de VN.

De koningin is van dinsdagavond tot en met donderdag in wit Zwitserland als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze gaat al jaren naar het forum, waar ze altijd volgeboekt zit met gesprekken.

More content below the advertising

Máxima heeft onder andere bilaterale gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fin-tech organisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast is ze bij een aantal algemene sessies.

Vorig jaar in Davos

Intensieve samenwerking

Woensdagochtend begint de koningin haar dag met een overleg met het CEO Partnership for Inclusion, een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven uit verschillende sectoren. Doel van deze samenwerking is om de kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar te delen en samenwerking te intensiveren. 

Daarna neemt ze deel aan een open paneldiscussie over Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Máxima  is hier gastvrouw van. De discussie richt zich op de rol van internationale bedrijven in het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat dit kan betekenen voor het uitbreiden van hun marktpotentieel. 

Globalisering

Op de donderdag staat de ochtend van de koningin in het teken van de Board Meeting van de Financial and Monetary Systems Stewardship, waar ze sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van dit jaar is ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

Op Nouveau.nl zie je de komende dagen alles van Máxima in Zwitserland voorbij komen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in