Nu al benieuwd wat Máxima aantrekt voor de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle? Dikke kans dat ze er niet bij is, maakte Kensington Palace deze week bekend.

“Er is besloten dat een officiële lijst van politieke leiders uit Groot-Brittannië en de rest van de wereld – niet nodig is voor het huwelijk van prins Harry en Ms. Markle”, liet een woordvoerder weten. Lees: de bruiloft is echt alleen voor intimi van het koppel, en de lucky few weldoeners die ook een uitnodiging scoorden.

Daarin verschilt de royal wedding nogal van die in 2011, van William en Kate. Daar was ons koningspaar gewoon bij, net als menig ander royal, zoals Albert en Charlene en de royals van Luxemburg.

Lange tijd werd gespeculeerd of de Obama’s en de Trumps misschien naar de grote dag van Meghan en Harry zouden komen. Harry is goed bevriend met Barack en Michelle, maar een oud-president uitnodigen en een zittende president overslaan is ook weer zo iets.

Daarom zou nu zijn besloten dat zij ook geen van allen op de gastenlijst staan. Net als de Europese royals dus. Jammer, maar wedden dat Meghan zelf zó mooi is op de dag zelf dat dat heel snel weer vergeten is?

Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima ging vandaag onverwacht op werkbezoek bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. En sprak daar geëmotioneerd over het verlies van haar jongere zusje Inés.

Koningin Máxima gaf in Groningen een korte verklaring aan de pers, waarvan hieronder de video te zien is. "Vandaag ben ik weer aan het werk na een moeilijke tijd", sprak ze.

"Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan het protonentherapiecentrum in Groningen heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing."

"Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.

Dank

En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank, dank."

Het werkbezoek van de koningin stond niet op de koninklijke agenda. Daar stond pas donderdag voor het eerst weer een bezoek van Máxima vermeld.

Eigenlijk zou ze op 8 juni naar het therapiecentrum in Groningen komen, maar dat bezoek werd geannuleerd in verband met het plotselinge overlijden van Inés.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws over Máxima ontvangen in je mailbox? Schrijf je in

Die prachtige feestjurk na Meghans jawoord viel bij menigeen in de smaak. En zo te zien ook bij prinses Sofia van Zweden.

Meghans Stella McCartney werd zó populair dat hij nu in zeer beperkte oplage aan te schaffen is in de Stella-winkel in Londen, en het is wachten tot lookalike jurken overal in de winkels hangen. In Zweden is het kennelijk al zover, tenminste voor dames met een goede personal shopper en een fijn kledingbudget.


Prinses Sofia, de vrouw van prins Carl Philip, koos bij de uitreiking van de Polar Music Prize in Stockholm voor een wel heel gelijkgestemd design. Prachtig. Zo willen wij ook wel copycatten.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in