Prinses Märtha Louise van Noorwegen is misschien wel de meest toegankelijke royal ter wereld. Ze deelt haar hele leven op Instagram.

Selfies, wijnfies, ontmoetingen met Will en Kate, haar scheiding en single life… De Noorse prinses Märtha Louise (46, de oudere zus van kroonprins Haakon) is een open boek op haar Instagram-account. En dat maakt haar tegelijk geliefd en gehaat in eigen land.

Moeilijke band
Daar hebben ze al langer een moeilijke band met Märtha, die zegt met dieren en engelen te kunnen communiceren. In 2007 ontstond er zelfs een roep om haar titel af te pakken (nadat ze een school probeerde te starten voor mensen die met geesten willen praten). Märtha won destijds populariteit bij een deel van haar landgenoten, die vonden dat ze te hard werd aangepakt.

Scheiding
In 2016 kwam ze opnieuw in opspraak: toen kondigde ze aan te gaan scheiden van haar man Ari, met wie ze drie dochters heeft. Het was de eerste royal scheiding uit de moderne geschiedenis van haar land. Sindsdien is ze single, en dat mag iedereen op Instagram weten. Hieronder een greep uit de leukste posts van deze 'wilde' Noorse.

Toen Will en Kate onlangs in Oslo waren, was Märtha ook van de partij. En Instagramde ze gewoon een kiekje vanaf het feest (met haar tante) en van haar voorbereidingen op de avond.

 

About last night... #royalvisitnorway #myauntandi ?Lise Åserud, NTB Scanpix

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

Onlangs ging ze met vriendinnen op spirituele reis door India – die ook gedeeld werd met de wereld.

 

Een make-uploos hoofd moet ook gewoon kunnen.

Net als een casual kiekje van haar meiden op zijn tijd.

 

So proud of my two little showjumpers. #proudmom #winningprizes #ponylove #lovehorses #showjumping

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

In december Instagramde ze een grapje: dat ze wel graag een vriend zou willen, van de kerstman.

 

#christmaswishes ???

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

Ons koningspaar gaat komende week op bezoek bij de Britse royals. En hoewel die elkaar natuurlijk nog wel eens tegenkomen, is zo'n officieel bezoek al best even geleden.

Voor royalliefhebbers wordt volgende week een feest: Willem-Alexander en Máxima gaan op tweedaags staatsbezoek naar Londen, logeren op Buckingham Palace en treffen naast koningin Elizabeth óók Charles en Camilla én premier Theresa May. Op Nouveau.nl doen we er uiteraard uitgebreid verslag van.

De Oranjes waren in 2013 voor het laatst op Buckingham Palace, toen om als nieuwe koning en koningin kennis te maken met queen Elizabeth. Eerder dat jaar werden ze nog samen gezien met Charles en Camilla, die naar onze troonwisseling kwamen.

In 2014 trof Máxima Camilla nog een keer, tijdens de Franse herdenking van de 70e verjaardag van D-Day. Een jaar later vloog Máxima naar Londen om samen met Kate Middleton deel te nemen aan de Britse Dodenherdenking.

Of de Oranjes Will en Kate ook deze ronde treffen is nog niet bekend: er is dinsdagavond wel een staatsbanket op het paleis, dus wie weet...

Meghan en Harry zijn dan uiteraard nog in Australië. Op die ontmoeting zullen we dus gewoon moeten blijven wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in