Prinses Märtha Louise van Noorwegen is misschien wel de meest toegankelijke royal ter wereld. Ze deelt haar hele leven op Instagram.

Selfies, wijnfies, ontmoetingen met Will en Kate, haar scheiding en single life… De Noorse prinses Märtha Louise (46, de oudere zus van kroonprins Haakon) is een open boek op haar Instagram-account. En dat maakt haar tegelijk geliefd en gehaat in eigen land.

Moeilijke band
Daar hebben ze al langer een moeilijke band met Märtha, die zegt met dieren en engelen te kunnen communiceren. In 2007 ontstond er zelfs een roep om haar titel af te pakken (nadat ze een school probeerde te starten voor mensen die met geesten willen praten). Märtha won destijds populariteit bij een deel van haar landgenoten, die vonden dat ze te hard werd aangepakt.

Scheiding
In 2016 kwam ze opnieuw in opspraak: toen kondigde ze aan te gaan scheiden van haar man Ari, met wie ze drie dochters heeft. Het was de eerste royal scheiding uit de moderne geschiedenis van haar land. Sindsdien is ze single, en dat mag iedereen op Instagram weten. Hieronder een greep uit de leukste posts van deze 'wilde' Noorse.

Toen Will en Kate onlangs in Oslo waren, was Märtha ook van de partij. En Instagramde ze gewoon een kiekje vanaf het feest (met haar tante) en van haar voorbereidingen op de avond.

 

About last night... #royalvisitnorway #myauntandi 📷Lise Åserud, NTB Scanpix

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

Onlangs ging ze met vriendinnen op spirituele reis door India – die ook gedeeld werd met de wereld.

 

Een make-uploos hoofd moet ook gewoon kunnen.

Net als een casual kiekje van haar meiden op zijn tijd.

 

So proud of my two little showjumpers. #proudmom #winningprizes #ponylove #lovehorses #showjumping

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

In december Instagramde ze een grapje: dat ze wel graag een vriend zou willen, van de kerstman.

 

#christmaswishes 😂😂😂

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in