De voorpagina's van de roddelbladen zullen er volgende week wel weer vol mee staan, wij worden er eerlijk gezegd een beetje moe van. Prinses Margarita wordt wéér voor de rechter gedaagd door haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn. Houd het dan nooit op?

Edwin de Roy van Zuydewijn zegt sterke aanwijzingen te hebben dat Margarita de rechterlijke macht in het verleden onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd over haar inkomsten en haar vermogen.

More content below the advertising

Ze zou leven van 1.200 euro per maand, was haar verhaal, en kon op basis daarvan volgens de rechtbank en het gerechtshof geen partneralimentatie betalen.

"We hebben sterke aanwijzingen dat mevrouw De Bourbon de Parme de rechtbank en het hof onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd", zegt zijn advocaat tegen EenVandaag.

Behalve Margarita wordt ook prinses Irene opgeroepen als getuige

Zo zou de prinses onlangs zonder hypotheek een woonboerderij in Wassenaar hebben gekocht voor 1,65 miljoen euro. De Roy van Zuydewijn wil daarom met terugwerkende kracht partneralimentatie van Margarita.

"Mijn cliënt heeft het heel moeilijk gehad, is nu afhankelijk van giften, heeft als een nomade geleefd de afgelopen jaren.

Maar er zit ook een principiële kant aan. Mevrouw is onderdeel van de koninklijke familie, heeft blijkbaar een riant familievermogen, leeft daar op een koninklijke wijze van, of in ieder geval op zeer riante wijze. Hoeven deze mensen geen partneralimentatie te betalen?", aldus advocaat Royce de Vries tegen EenVandaag.

Margarita wacht de zaak af

Hij heeft een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank in Den Haag en wil behalve Margarita ook haar moeder prinses Irene oproepen om te getuigen.

De Roy van Zuydewijn en Margarita waren vijf en een half jaar getrouwd. Hun scheiding in 2006 ging gepaard met veel ophef. De woordvoerster van prinses Margarita wil niet inhoudelijk op de nieuwe rechtszaak ingaan. "We wachten de zaak af.''

Ter illustratie, in 2008 hertrouwde prinses Margarita. Dat ze nu, eind 2018 weer voor de rechter moet komen, doet onze wenkbrauwen wel een beetje fronsen.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in