De chefkoks van queen Elizabeth zijn al weken druk met de kerstmaaltjes van de royal family. En daar horen natuurlijk ook kerstkoekjes bij. Die je heel makkelijk thuis kunt namaken.

De Royal Pastry Chef kreeg van de queen toestemming om het royalrecept te delen. En heeft ook nog twee tips vooraf: "Het is het beste als je het deeg de avond voor het bakken al maakt, zodat het kan rusten. En nadat je de vormpjes hebt uitgesneden, leg je ze een uur terug in de vriezer. Daardoor behouden ze hun vorm beter in de oven."

More content below the advertising

Ingrediënten (voor tien koekjes van 50 mm)

- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel koekkruiden
- 100 gram ongezouten boter
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 25 gram suiker (om mee te besprenkelen)
- 45 gram melk
- Glazuur om mee te decoreren (naar wens)

Aan de slag

- Zeef het bakmeel met de kruiden, voeg de boter in blokjes toe en maak tot een kruim met je vingers.
- Voeg de melk toe om een deeg te vormen. Wikkel in folie en laat minimaal twee uur (maar liever de hele nacht) rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rol het deeg uit tot een dikte van drie millimeter, druk de vormpjes uit en leg de koekjes op bakpapier. Besprenkel ze met een beetje suiker en bak ze op 180 graden tot ze bruin en krokant zijn.
- Laat volledig afkoelen en decoreer naar wens.

Beeld: The Royal Family

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in