Elke familie heeft zijn eigen gewoontes met de feestdagen. Die van de Britse royal family zijn door de jaren heen steeds maffer geworden.

Op naar Harrods

More content below the advertising

Ze heeft overal personeel voor, maar queen Elizabeth is erg traditioneel als het gaat om kerstcadeaus voor haar kinderen en (achter)kleinkinderen. Die koopt ze elk jaar zelf, bij Harrods. Dat voor de gelegenheid langer open blijft, alleen voor de koningin.

De queen gaat met de trein

Cadeaus binnen? Dan is het tijd om naar Sandringham te gaan, waar de royal family het feest altijd viert. Dat doen de queen en prins Philip altijd gewoon per trein. De queen huurt een wagon af in een publieke trein van King's Cross naar King's Lyn voor haarzelf, haar man en haar personeel.

De weigh in

Niet iedereens favoriete maffe traditie, maar de queen houdt er naar verluidt enorm van. Voor én na het grote kerstdiner worden alle gasten gewogen op een antieke weegschaal. Die traditie begon in de tijd van koning Edward VII (de overgrootvader van de queen), die zich zo wilde verzekeren dat zijn gasten 'goed doorvoed' waren.

De gekke cadeaus

Bij Harrods koopt de queen vast mooie spullen, maar er worden onder de Windsors traditioneel ook maffe cadeaus uitgewisseld. Daar begon de Queen Mum ooit mee, die bekend stond om haar goede gevoel voor humor. De queen kreeg van prins Harry ooit een douchemuts met de tekst 'Ain't life a b*tch', Harry van schoonzus Kate een Grow Your Own Girlfriend-kit.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in