Dat de prinsessen en koninginnen van Europa allemaal uit dezelfde vijver vissen qua modehuizen is geen geheim. Maar dat twee van hen in een paar maanden tijd precies dezelfde jurk dragen, is toch wel opvallend.

Prinses Madeleine van Zweden, in verwachting van haar derde kindje, verscheen stralend in een ontwerp van Erdem in de kerk voor het Te Deum van haar kersverse neefje Gabriël. Maar, zo meldde de Scandinavische royalty-pers al snel: die jurk, die kenden we toch al?Inderdaad, want in juni verscheen Mette-Marit van Noorwegen al in precies dezelfde jurk. Zo heurt het niet in royale kringen, maar heel verwonderlijk is het tegelijkertijd ook weer niet: Erdem is nou eenmaal razend populair binnen de koningshuizen.


Beeld: BSR en action press/REX/Shutterstock

De Britse royal family kennen we goed, maar een aanverwante royal zien we maar zelden: Laura Lopes, de dochter van Camilla.

Laura (40) is het stiefzusje van Will en Harry, de dochter van Camilla en haar eerste man Andrew Parker Bowles. Ze heeft ook nog een broer, Tom, die door zijn werk als schrijver vaker in de pers is. Maar Laura, die zien we maar zelden.

Daar komt op de bruiloft van Harry en William naar verwachting verandering in: Laura zou zeker weten een uitnodiging krijgen. Ze was ook op het huwelijk van Will en Kate, en haar dochtertje Eliza (10) was toen ook een van de bruidsmeisjes.

Dikke kans dus dat zij ook dit keer weer mag meelopen met de bruid. Zoontjes Gus en Louis (een tweeling van 8) krijgen wellicht ook een rol. Wij houden onze ogen voor ze open.

Och, wat is het toch heerlijk speculeren over die royal wedding (nog maar drie maanden!). Zelfs op de schoenen wordt gegokt.

De Britten krijgen er geen genoeg van. En hebben nu ontdekt: grote kans dat Meghan Markle voor deze pumps gaat. Reden? Ze zijn van haar favoriete shoe designer Sarah Flint, met wie ze een goede band heeft. Ook Amal Clooney is fan. Meghan droeg Flints schoenen al lang voor ze met Harry ging. Ze droeg ook een bruin paar tijdens de Invictus Games in Toronto waar ze naast Harry zat - zie de foto boven -; met als gevolg dat die schoenen in no time waren uitverkocht.

Maar to the point nu: waarom deze schoenen? Omdat ze sparklen, sexy zijn en feestelijk. De ultieme trouwhakken. Wat denk jij: gaan dit ze worden?