De bijzondere trouwjurk van prinses Mabel is nu een paar maanden lang te zien in de Australische deelstaat Victoria. De jurk is vooral bekend geworden door de vele strikken, een kenmerk van de Nederlandse modeontwerpers Viktor en Rolf. Hij is in de National Gallery te bewonderen als onderdeel van de expositie 'Viktor & Rolf: Fashion Artists'. Alle topstukken van dit modeduo wordt daar tentoongesteld.

De bruidsjapon is in 2004 door Viktor & Rolf speciaal ontworpen voor het huwelijk van prins Friso en Mabel. De prinses vond hem prachtig. ‘Klassiek met een knipoog,’ zei ze over haar trouwjurk. Zo’n 250 strikken zijn bevestigd aan de creatie, waar destijds een team van vier mensen aan werkte. Er is meer dan 600 uur besteed aan het maken van de opvallende jurk.

Mabel is het creatieve duo altijd trouw gebleven en droeg bij belangrijke gebeurtenissen steeds weer ontwerpen van hun hand. Bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 verwees ze met een grote witte strik op haar jurk naar de trouwjurk - en naar haar op dat moment in een Londens ziekenhuis verblijvende echtgenoot Friso.

Article continues after the ad

In Melbourne zijn couturestukken van Viktor Horsting en Rolf Snoeren te zien. 'Onze hele loopbaan hebben we steeds de grenzen van de mode opgezocht', vertelde Horsting voorafgaand aan de opening aan dagblad The Australian.

Bron: EO

Bewaren

Bewaren