Ter gelegenheid van haar 49e verjaardag (vrijdag) werpen we een blik op het leven van Mabel van Oranje anno 2017.

Haar verjaardag zal nooit meer een onbekommerde dag zijn. Die is namelijk op 11 augustus. En 12 augustus zal voor altijd de dag zijn waarop ze, samen met haar familie en dochters Luana (12) en Zaria (11) Friso definitief verloor. De datum waarop hij in 2013 – anderhalf jaar na zijn skiongeluk – kwam te overlijden op Paleis Huis ten Bosch.

Kleine geluksmomenten
Toch heeft de prinses zich sinds het drama rondom haar geliefde Friso ontzettend weerbaar getoond. Nog steeds wordt ze regelmatig aan de zijde van prinses Beatrix gezien (bij een feest voor het Noorse koningspaar bijvoorbeeld), altijd stralend lachend. “Heel langzaam merk ik dat de dagen afnemen waarin het verdriet overweldigend is”, zei ze in 2014 over haar kijk op haar leven zonder Friso. “Er zijn weer kleine geluksmomenten.”


Niet alles is veranderd
Hoe ingrijpend haar leven in de laatste vijf jaar ook veranderd is, sommige dingen zijn hetzelfde gebleven. Zo woont ze nog altijd met haar meiden in het chique West-Londense Hammersmith, in het huis dat ze samen met Friso kocht toen ze in verwachting was van Luana.  Ook is ze nog altijd verbonden aan The Elders, waar ze tot Friso’s ongeluk directeur was. Tegenwoordig is ze lid van de adviesraad van deze en andere liefdadigheidsinstellingen.

Liefdesmysterie
Rondom haar liefdesleven bestaat beduidend meer mysterie. Vorig jaar werd Mabel door verschillende bronnen gelinkt aan de Franse miljonair Arpad Busson (54), de ex-man van supermodel Elle Macpherson (met wie hij twee zoons heeft) en ex-verloofde van actrice Uma Thurman, met wie hij een dochter heeft. Of ze ook dit jaar samen met hem haar verjaardag beleeft, lijkt de vraag: in Frankrijk gaan al een tijdje geruchten dat het over en uit is.

 

 

 

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in