Prinses Mabel was gisteravond (dinsdag) ook aanwezig bij het staatsbanket in Buckingham Palace. En droeg net als koningin Máxima een design van een Nederlandse ontwerper: Ronald van der Kemp. Oranje boven!

Prinses Mabel woont in Londen, en kreeg een uitnodiging om samen met haar schoonzus en zwager aan te schuiven bij koningin Elizabeth. En deed dat als altijd geheel in eigen stijl. Mabel koos voor een opvallend en customized RVDK-design, en droeg de tiara die Máxima koos voor de verjaardag van koningin Margrethe van Denemarken.

More content below the advertising

Van der Kemp werkte in zijn carrière onder meer voor Céline, Escada en Wolford. In 2017 kreeg hij het Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendum uitgereikt, een grote Nederlandse modeprijs. Jan Taminiau, de man achter Máxima's geweldige staatsbanketjurk, won de prijs in 2014.

Royal-connectie

Het is voor het eerst dat een lid van de Nederlandse koninklijke familie RVDK draagt, maar de designer scoorde in september zijn eerste royal-connectie. Toen droeg Sheikha Moza bint Nasser Al Missned (de vrouw van sheik Hamad bin Khalifa van Qatar) een van zijn outfits. Ook sterren zoals Céline Dion, Gwen Stefani, Lady Gaga en Kate Moss zijn fan van het label.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

So honored today ‼️ Her Highness Sheikha Moza bint Nasser graceful in our green 💚#rvdk #ronaldvanderkemp boxpleated couture gown in New York at the @unitednations #sustainablecouture #newethicsinluxuryfasion #Repost @mozabintnasser with @get_repost ・・・ صاحبة السمو تجتمع بسعادة السيدة أمينة محمد، نائبة الأمين العام للأمم المتحدة.تم خلال الاجتماع مناقشة دور الأمم المتحدة الهام في مجال حماية التعليم في مناطق النزاعات بالاضافة الى مناقشة تأثير التعاون بين القطاعات المختلفة على الجهود المستمرة لمؤسسة التعليم فوق الجميع. . Her Highness met with the Deputy Secretary-General of the @unitednations, Ms. Amina Mohammed, today to discuss the critical role the UN can play in protecting education in conflict areas, and to share the multi sectoral impact that education had through @EducationAboveAll_eaa’s ongoing efforts. . #UN #UNGA #SDGs #SDGLive #NYC #UnitedNations #UNGA73 #GlobalGoals #GlobalGoalsWeek #education #EducationforAll #itispossible #EducationAboveAll #الأمم_المتحدة #أهداف_التنمية_المستدامة #اسبوع_الأهداف_العالمية #نيويورك #تعليم #mozahbintnasser #يمكن_تحقيق_ذلك #التعليم_فوق_الجميع

Een bericht gedeeld door RVDK (@ronaldvanderkemp) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in