Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mabel reist naar Indonesië

Prinses Mabel reist deze dagen door Indonesië om projecten te bezoeken die een einde moeten maken aan kindhuwelijken. De prinses richtte in 2011 haar eigen organisatie Girls Not Brides op, en zet zich sindsdien sterk in voor de afschaffing van kindhuwelijken. Een probleem dat ook in Indonesië spe...

Mabel reist naar Indonesië

Prinses Mabel reist deze dagen door Indonesië om projecten te bezoeken die een einde moeten maken aan kindhuwelijken.

De prinses richtte in 2011 haar eigen organisatie Girls Not Brides op, en zet zich sindsdien sterk in voor de afschaffing van kindhuwelijken. Een probleem dat ook in Indonesië speelt.

“Indonesië is een democratie met zo'n 261 miljoen inwoners, 's werelds grootste moslimbevolking en de grootste economie van Zuid-Oost-Azië”, laat Mabel weten via Twitter. “Jongeren van 10 tot 24 jaar vormen 28 procent van de bevolking.”

“In Indonesië is een op de negen meisjes voor haar achttiende getrouwd. Meiden die opgroeien in arme huishoudens en landelijke gebieden, hebben meer kans om als kind te trouwen.”

“Volgens de wet is het vanaf je 21e legaal om te trouwen in Indonesië, maar met toestemming van ouders kunnen meisjes al vanaf hun zestiende en jongens vanaf hun negentiende trouwen. Als er door een religieuze rechthebbende macht een uitzondering wordt gemaakt, geldt er helemaal geen minimumleeftijd.”

Beeld: RVD - Jeroen van der Meyde