Haar 50e verjaardag gaf stof tot nadenken, maar voelde ook heel goed voor prinses Mabel.

Mabel sprak met Linda de Mol over het alleenstaand moederschap, haar dochters, haar werk en de pijn van het verlies van prins Friso.

More content below the advertising

"Als je zelf niet stil wilt staan bij die mijlpaal, dwingt je omgeving je wel tot nadenken", zegt de prinses in het interview over haar vijftigste verjaardag eerder dit jaar. "Eén van de fijne bijkomstigheden van vijftig worden, is dat je als ’t ware leeftijdloos wordt. Dat is handig, net als de behoorlijke rugzak met ervaring en kennis die ik inmiddels heb gecreëerd."

Ze vervolgt: "Ik hoef me niet meer te bewijzen. Nu mijn leven weer een beetje op de rit staat – rare uitdrukking eigenlijk – voelt vijftig worden als een nieuwe fase. En ik heb er zin in.”

Mabel gelooft dat het overlijden van Friso en haar vader (toen ze nog maar negen was) haar een kenmerkende kijk op het leven hebben gegeven, vertelt ze ook. "Daardoor is bij mij het besef gekomen dat het leven heel erg kort kan zijn, dus je moet er iets mee doen. Je kunt het niet verkwanselen. Maak er iets van.”

Het hele interview met prinses Mabel is nu te lezen in de LINDA.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in